Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

LBL čempionāta dalībnieku skaits joprojām nav skaidrs

Trešdien beidzoties pieteikumu termiņam dalībai Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā, konkrēts komandu skaits, kuras piedalīsies sacensībās, joprojām nav zināms.

Līdz trešdienas darbadienas izskaņai visas formalitātes par spēlēšanu LBL bija nokārtojušas četras komandas, kuras to jau bija izdarījušas līdz 10. jūlijam - BK "Ventspils", "VEF Rīga", "Liepājas Lauvas" un Jelgavas "Zemgale".

Trešdien dalības maksu čempionātā pārskaitīja SK "Valmiera" komanda, taču tā vēl nebija nonākusi LBL kontā. "Acīmredzot tas [naudas pārskaitījums] tiks apstiprināts rīt, jo mūs un Valmieras klubu apkalpo citas bankas," aģentūrai BNS sacīja LBL direktors Jānis Janševics, norādot, ka aizkavēšanās saistīta ar banku sistēmas specifiku.

Gatavību spēlēt LBL bija apliecinājuši arī "Barons/LMT", taču arī viņu pārskaitītā dalības maksa pie rīkotājiem vēl nav nonākusi, tāpat kā Janševicam nebija informācijas, vai pārskaitījums trešdien ir veikts. Tomēr viņš sliecās domāt, ka arī Latvijas vicečempioni būs nokārtojuši nepieciešamās formalitātes.

Neskaidrāka situācija ir ar vēl divām potenciālajām dalībniecēm - "ASK Rīgu" un "Ķeizarmežu", jo šīs komandas vērsušās ar lūgumu pagarināt pieteikšanās un dalības maksas samaksas termiņu. Par to, vai ļaut šiem diviem klubiem atlikt dalības maksas veikšanu, 13. augustā lems Latvijas Basketbola savienības valde, uzklausot arī visas formalitātes nokārtojušo klubu viedokli.

"Ņemot vērā šo klubu, jo īpaši "ASK Rīga", situāciju [klubam pasludināta maksātnespēja], pašlaik ir sarežģīti pateikt, cik komandu būs LBL. Lielāka skaidrība būs pēc valdes sēdes," solīja Janševics.

Par spēlēšanu LBL čempionātā interesējās arī Gulbenes "ASK/Buki" un "Līvāni/RNS-D" komandas, taču tās apzinājušās savu finansiālo varēšanu un par 90 procentiem var teikt, ka tās spēlēs II divīzijas čempionātā, norādīja Janševics.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi