Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LBL finālsērijas likteni izšķirs prasme savaldīt spriedzi

Piecdesmit pret piecdesmit — tāda ir basketbola treneru, spēlētāju un komentētāju populārākā atbilde uz lūgumu novērtēt komandu izredzes Latvijas čempionāta izšķirošajā finālspēlē. Gan Barona/LMT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts, gan BK Ventspils galvenais treneris Agris Galvanovskis ir vienisprātis — septītajā mačā taktisku pārsteigumu nebūs. Uzvarēs komanda, kura labāk spēs neitralizēt pretinieka trumpjus.

Trešdien mačs Ventspilī sāksies plkst.19.45.

Septītajā spēlē sīkumu nebūs, toties būtiskākos aspektus varētu raudzīt iezīmēt.

Savaldība. Piemērs: tiklīdz Uģis Viļums (Barons/LMT) uzmanības fokusu novērsa no tiesnešu darbības analīzes, atgriezās veiksme metienos — pieci punkti sestā mača trešajā ceturtdaļā deva būtisku atelpu komandas līderiem. Diezin vai septītajā mačā soģi (strādās sestās spēles brigāde — Oļegs Latiševs, Juris Kokainis un Ingus Baumanis) būs svētie, taču labāk būs tai komandai, kura spēs sekot senajai patiesībai: ja nespēj mainīt apstākļus, samierinies un gūsti prieku...

Trumpji. Par Barona/LMT stingro lomu sadalījumu un līderu — īpaši Armanda Šķēles — izšķirošo nozīmi runāts un rakstīts daudz. Pēdējos mačos uz saviem līderiem aizvien izteiktāku akcentu licis arī BK Ventspils. Sērijas pirmajos mačos slodze puslīdz vienmērīgi tika sadalīta starp deviņiem spēlētājiem, trešā uzvara izcīnīta ar astoņiem, bet sestajā mačā cerēts faktiski uz septiņiem vīriem. Taču ielaišanās līderu dueļos ventspilniekiem neko labu nesola — pretiniekiem pieredzes tomēr ir vairāk.

Psiholoģija. Atrasties sešarpus minūšu attālumā no čempionu kausa un pēc kolektīvā kolapsa būt spiestiem izšķirošo cīņu atkal sākt no 0:0 — ventspilniekiem tas ir bargs pārbaudījums. Iepriekšējie septiņi tituli tika izcīnīti, savā laukumā nezaudējot ne spēli. Taču šoreiz spriedze būs daudz karstāka, tāpēc nudien nav skaidrs, vai sava laukuma faktors vairāk palīdzēs vai traucēs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LBL finālsērija

BK Ventspils — Barons/LMT 3:3
1.spēle 70:94
2.spēle 84:75
3.spēle 78:77
4.spēle 76:81
5.spēle 93:89
6.spēle 77:87
7.spēle trešdien Ventspilī

Prognozes

Edmunds Valeiko, treneris
Barons/LMT ir pieredze un ir līderi, kuri prot izcīnīt uzvaras sezonas izšķirošajās spēlēs, taču mačs notiks izbraukumā. BK Ventspils izredzes lielā mērā ir atkarīgas no tā, kā tiks iegrožota Kinga individuālā darbība, to saskaņojot ar komandas spēli. Un vai komanda par agru nenodomās, ka tituls nāks pats no sevis.

Aigars Vītols, spēlētājs
Savā laukumā BK Ventspils jūtas pārliecinošāk un uzbrūk precīzāk nekā šaurajā Daugavā. Kopumā ventspilnieku spēle šķiet agresīvāka un daudzpusīgāka, taču trūkst stabilitātes. Barona spēlē ļoti liela nozīme ir līderiem, īpaši Armandam Šķēlem. Ventspilniekiem resursi šķiet plašāki, taču ne visus vienmēr var izmantot.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi