Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NBA atzīst: Knicks un Pistons spēles pēdējā minūtē pret Porziņģi tika pārkāpti noteikumi

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā mača starp vietējo Ņujorkas Knicks un Detroitas Pistons komandu pret latvieti Kristapu Porziņģi tika pārkāpti noteikumi, taču tiesneši sodu nefiksēja, teikts NBA paziņojumā.

Knicks sestdien savā laukumā 107:111 piekāpās Pistons spēlētājiem, ciešot otro zaudējumu tikpat spēlēs. Porziņģis, kurš šajā mačā iemeta 33 punktus, 39 sekundes pirms pamatlaika beigām, rezultātam esot 104:107, devās caurgājienā, bet Detroitas komandas basketbolists Andrē Dramonds nobloķēja latvieša metienu.

Pēc mača Porziņģis sacīja, ka šajā epizodē pret viņu tika pārkāpti noteikumi, kas līdz ar to neļāva tikt pie diviem soda metieniem. Vēlāk, veicot mača pēdējo divu minūšu izpēti, tam piekrita arī līga. NBA norādīja, ka Dramonds pārkāpis noteikumus, jo īsi pirms metiena bloķēšanas satvēris latvieša roku, un ka Latvijas basketbolistam vajadzēja izpildīt divus soda minūtes. Ja Porziņģis būtu iemetis soda metienus, Knicks nonāktu iedzinējos tikai ar vienu punktu, lai gan cīņas gaitā tā bija vadībā pat ar 21 punktu.

Tiesa, NBA norāda, ka vienu minūti un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām tiesneši kļūdījušies arī par labu Knicks, nefiksējot trīs sekunžu pārkāpumu Timam Hārdevejam.

Nākamo maču Knicks aizvadīs otrdien, kad viesosies pie spēcīgās Bostonas Celtics komandas, kas sezonu iesākusi ar vienu panākumu trijos mačos.

LETA jau vēstīja, ka sezonas atklāšanas mačā ceturtdien Porziņģis, izmetot 25 metienus, tika pie 31 punkta, bet Knicks pārliecinoši piekāpās Oklahomasitijas Thunder.

Porziņģis kļuvis par pirmo Knicks basketbolistu kopš 1993./94.gada sezonas, kurš katrā no pirmajām divām spēlēm iemetis vismaz 30 punktus. Toreiz to paveica leģendārais Patriks Jūings, turklāt tajā sezonā Ņujorkas vienība sasniedza NBA finālu.

Arī šajā sezonā katra no NBA komandām aizvadīs 82 spēles, astoņām labākajām Austrumu un Rietumu konferencēs iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Regulārā sezona noslēgsies 11.aprīlī, bet play-off sāksies trīs dienas vēlāk. Savukārt NBA čempioni būs zināmi jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi