Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

NBA klubs Rockets tomēr atsakās no lietuviešu basketbolista Motiejuna

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Hjūstonas Rockets tomēr nolēmis atteikties no lietuviešu basketbolista Donata Motiejuna.

Šomēnes Rockets pielīdzinājās cita NBA kluba Bruklinas Nets piedāvājumam 37 miljonu dolāru (34 miljonu eiro) vērtībā uz četriem gadiem.

Tomēr pēc Rockets piedāvājuma Motiejuns neesot ieradies uz komandas fiziskajiem testiem, bet beidzot to paveicis sestdien. Pēc šīs epopejas, Hjūstonas klubs tomēr nolēmis neparakstīt līgumu ar spēlētāju, kā rezultātā viņš kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu.

Tiesa, pēc NBA noteikumiem ar Nets komandu Motiejuns līgumu nevar parakstīt līdz pat nākamajai sezonai.

"Donats visas šīs četras sezonas ar Rockets klubu bijis īsts profesionālis. Vēla viņam veiksmi turpmākajā karjerā," paziņojumā sacīja Hjūstonas kluba ģenerālmenedžeris Derils Morijs.

Rockets pagājušajā sezonā centās lietuviešu garo spēlētāju aizmainīt uz Detroitas Pistons komandu, tomēr darījumu izjauca basketbolista muguras problēmas. Pagājušajā sezonā viņš izcēlās ar vidēji 6,2 punktiem un 2,9 bumbām zem groziem, bet šosezon vēl laukumā nav devies.

Rockets komanda individuāli varēja ar Motiejunu parakstīt līgumu līdz 23.novembrim, tomēr abām pusēm neizdevās vienoties.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rockets ar 19 uzvarām 26 spēlēs ieņem ceturto vietu.

2011.gada NBA jauno spēlētāju draftā Motiejūnu pirmajā kārtā ar 20.numuru izvēlējās Minesotas Timberwolves. Nākamajā dienā tiesības uz lietuvieti tika pārdotas Hjūstonas vienībai, kurā viņš debitēja gadu vēlāk.

Veiksmīgākā karjeram Motiejūnam bija 2014./15.gada sezona, kurā viņš 71 regulārā čempionāta spēlē vidēji guva 12,0 punktus un izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas.

Motiejūns ir izcīnījis Eiropas vicečempiona titulu pieaugušajiem 2013.gadā, tāpat arī ieguvis sudraba medaļas U-18 un U-20 čempionātos 2008.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi