Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Niedola: Basketbolu ieraudzīju citā gaismā

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības uzvarā pār Slovākijas komandu statistikas izteiksmē lielāko ieguldījumu deva visjaunākā - 18 gadus vecā Sabīne Niedola: nepilnās 24 minūtēs 16 punktu un 11 atlēkušo bumbu.

"Fantastiska sajūta... Sapratu, ka meitenes nogurušas, un talkā jāiet svaigiem spēkiem. Treneris šodien ļāva visām atrādīties. Domāju, ka tikšu laukumā, bet ka tik daudz un produktīvi... Vakar aizmigt bija grūtāk, jo arī man emocijas bija palikušas pie laukuma. Bet gulēju labi. Prieks, ka man uzticējās un domāju, ka uzticību attaisnoju," Sabīne pēcspēles interviju zonā izskatījās tikpat droša un pārliecinoša, cik laukumā.

Uz jautājumu, vai bijusi gatava palīdzēt komandai arī iepriekš, Sabīne atbildēja: "Vienmēr esmu gatava!" Un tūlīt prātīgi piebilda, ka izšķirošajos mačos priekšroka bijusi vairāk pieredzējušajām basketbolistēm. "Šodien bija pēdējā spēle, gribējās pabeigt čempionātu uz labas nots, izcīnīt septīto vietu. Zinājām, ka esam labas, varbūt veiksmes nedaudz pietrūka. Viena precīza metiena. Nepaveicās... Bija ļoti labas spēles ar Spāniju un Krieviju, varbūt ne tik labi pret Slovākiju. Pret Itāliju 13 stundās nevarēja atjaunoties spēki. Nekas, būs mācība nākamajam gadam."

Sabīnei atzīst, ka cīnīties ar daudz pieredzējušākām sāncensēm palīdzējuši arī apstākļi: "Viņas bija nogurušākas. Mazliet paņēmu uz svaigumu, azartu. Vajadzēja izmantot iespēju sevi pierādīt."

Kopumā Niedola valstsvienībā pavadīto laiku vērtēja ļoti pozitīvi, uzsvērdama, ka iegūta ne tikai pieredze, bet arī jaunas zināšanas. "Treniņu process deva ļoti daudz. Daudzas lietas ieraudzīju citā gaismā. Bija pavisam cits basketbols, cita attieksme pret mani. Nebija tā, ka es vilku komandu, te mani vilka. Vai cerēju tikt sastāvā? Domāju, patrenēšos, iegūšu pieredzi, tas būs labs piedzīvojums. Ja tikšu - tikšu. Svarīgākā atziņa, ka jāspēlē ar prātu. Nedrīkst dragāt. Izlasē laukumā ir piecas līdzvērtīgas spēlētājas, kuras visas var iemest. Teorētiski jau to zināju, bet iepriekš nebija iespējas izmēģināt to praksē."





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi