Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Olimpisko čempionu titula aizstāvēšanu ar uzvaru Parīzes olimpiskajās spēlēs sāk Latvijas 3x3 basketbolisti

Olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā otrdien Parīzes olimpiskās spēles sāka ar uzvaru. Latvija ar 21:14 pieveica Lietuvu.

Latvijas izlasē deviņus punktus, četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles sakrāja Miezis, septiņus punktus, trīs atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli - Lasmanis, četrus punktus un trīs atlēkušās bumbas - Francis Lācis, bet Raimo vienam punktam pievienoja četras atlēkušās bumbas un rezultatīvu piespēli.

Lietuviešiem Aurelijus Pukelis guva astoņus punktus, Gintauts Matulis sakrāja četrus punktus un četras atlēkušās bumbas, bet Evalds Džaugis - divus punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Latvieši bija precīzāki divpunktu metienos (6/18 pret lietuviešu 1/12), bet lietuvieši - viena punkta metienos (8/11 pret 8/14) un soda metienos (4/4 pret 1/2).

Latviešiem bija vairāk rezultatīvu piespēļu (4:1), bet lietuviešiem - bloku (3:0) un kļūdu (10:3).

Spēli ar precīzu soda metienu sāka Evalds Džaugis, bet Francis Lācis ar tālmetienu izvirzīja vadībā Latviju - 2:1. Pēc nepilnām divām spēlētām minūtēm Miezis ar tālmetienu panāca jau 5:1 pārsvaru.

Ceturtajā minūtē rezultātam kļūstot 8:3, piecus no astoņiem punktiem jau bija guvis Miezis.

Pēc Lāča bumbas trieciena grozā no augšas rezultāts kļuva 10:4, bet pēc Lasmaņa tālmetiena pēc spēlētām četrām minūtēm un 35 sekundēm - 12:4.

Pēc spēlētām piecām minūtēm un septiņām sekundēm lietuvieši jau bija sakrājuši piezīmju normu, nopelnot sesto piezīmi, un par katru nākamo piezīmi latviešiem bija jāmet divi soda metieni. Līdz šādai iespējai gan Latvija tika vien nedaudz vairāk nekā pusotru minūti pirms mača beigām.

Gintauts Matulis iemeta tālmetienu, vienu punktu no groza apakšas guva Aurelijus Pukelis, pietuvojoties līdz 7:12, taču Lasmanis ar divpunktu metienu panāca 14:7.

Matulis pēc Latvijas komandas sestā pārkāpuma ar divpunktu gājienu pietuvināja Lietuvas izlasi līdz 9:14.

Komandām apmainoties ar rezultatīviem viena punkta metieniem, Miezis ar tālmetienu uzbrukuma pēdējā sekundē panāca 19:12, uz ko ar diviem precīziem soda metieniem atbildēja Pukelis.

3,5 sekundes pirms mača beigām uzvaru ar tālmetienu panāca Miezis.

Trešdien Latvija tiksies ar Nīderlandi, kas otrdien ar 21:16 pieveica Ķīnu.

Deviņus punktus un četras atlēkušās bumbas uzvarētājiem sakrāja Vortijs de Jongs, bet septiņus punktus un piecas atlēkušās bumbas - Dimeo van der Horsts.

Ķīniešiem septiņus punktus un četras atlēkušās bumbas sakrāja Džans Nins, bet sešus punktus guva Džao Dzjareņs.

3×3 basketbola turnīrā Parīzē piedalās astoņu valstu komandas - ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija.

Pirmajā posmā no 30.jūlija līdz 4.augustam tiks izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietas ieguvēji 4.augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5.augustā.

Lietuvas 3×3 basketbola izlase otrdien debitēja olimpiskajās spēlēs, bet pirms trim gadiem lietuviešiem ceļu uz Tokijas spēlēm aizšķērsoja Latvija, olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Austrijas pilsētā Grācā ceturtdaļfinālā uzvarot lietuviešus ar 21:19.

Latvijas izlase bija pārāka arī 2022.gada Eiropas čempionāta pusfinālā (21:20).

Lietuvas izlase ir izcīnījusi otro vietu 2022.gada Pasaules kausa izcīņā, otro vietu 2021. un 2023.gada Eiropas kausa izcīņā, kā arī trešo vietu 2019.gada Eiropas kausa izcīņā.

Parīzē Lietuvas komandas sastāvā tika pieteikts 2022.gada pasaules vicečempions Gintauts Matulis, kā arī 2023.gada Eiropas vicečempioni Evalds Džaugis, Aurelijus Pukelis un Šarūns Vingelis.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi