Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Panathinaikos trillerī uzveic Maccabi, nodrošina vietu Eirolīgas Final Four

Kā pēdējie ceļazīmi uz Eirolīgas Final Four turnīru Stambulā ceturtdien ieguva pašreizējie čempioni Atēnu Panathinaikos, kas trillerī savā laukumā ar 86:85 uzveica Telavivas Maccabi. Dimitris Diamantidis uzvarētāju labā guva 25 punktus.

Vienīgā ceturtdaļfinālu sērija, kurā bija nepieciešams piektais mačs, bija tieši starp pērnajiem finālistiem Maccabi un Panathinaikos. Maccabi pēc trim mačiem bija vadībā ar 2:1 un neizmantoja labu iespēju sēriju noslēgt savā laukumā.

Maccabi ar 20:18 bija izvirzījušies vadībā pēc 1.ceturtdaļas, turpretī otrajā mājinieki palielināja apgriezienus, veicot izrāvienu 17:8. Pēc spēlēta puslaika ar 41:32 vadībā jau Panathinaikos.

Trešo ceturtdaļu ar ofensīvu sāka Maccabi, pat spējot panākt neizšķirtu, bet īstajā brīdī pieslēdzās Pao līderi, īsā laikā pārsvaru uzaudzējot virs 10 punktu robežas. Ceturtajā ceturtdaļā Atēnu basketbolisti visu laiku atradās vadībā, līdz Maccabi 11 sekundes pirms mača beigām panāca 85:85. Atlikušajā laikā Diamantidis realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet izraēlieši kļūdījās uzbrukumā, ļaujot Panathinaikos uzvarēt spēli un sēriju.

Diamantidis guva 25 punktus, kā arī pret viņu 12 reizes tika pārkāpti noteikumi, viņš nopelnīja iespaidīgu lietderības koeficientu 34. Vēl uzvarētājiem ar 13 punktiem atzīmējās Šarūns Jasikēvičs. Deivids Blu guva iemeta 14 Telavivas kluba labā, bet 11 un piecas piespēles Kītam Langfordam.

Final Four turnīrs sāksies 11.maijā. Pusfinālos tiksies Maskavas CSKA un Atēnu Panathinaikos, bet Barcelona eksaminēs Pireju Olympiacos. Divas dienas vēlāk notiks fināls un spēle par 3.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi