Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Adomaitis nesaprašanā par LBL nevēlēšanos uzzināt viņa viedokli

"Barona/LMT" spēlētājs Daiņus Adomaitis ir nesaprašanā par trešdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) pieņemto lēmumu attiecībā uz tiesnesi Oļegu Latiševu un lēmuma pieņēmēju nevēlēšanos uzzināt basketbolista viedokli.

"Mani izbrīna tas, ka viņi [LBL] man pat nepiezvanīja un nepajautāja manu viedokli," aģentūrai BNS sacīja pieredzējušais basketbolists. "Ja reiz lēmēji uzskata, ka tiesnesis var teikt tādas lietas spēlētājiem, tā acīmredzot ir viņu kompetence..." sarkastiski piebilda basketbolists.

Adomaitis arī atzina, ka viņam būtu pieticis arī ar to, ja Latiševs pēc spēles būtu izrunājies ar viņu par notikušo. "Ja būtu izrunājušies kā cilvēki, nebūtu pretenzijas izvirzījis, taču nekas tāds nav noticis," piebilda Adomaitis, kurš atrodas dzimtenē.

Basketbolists vēl nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai viņš vērsīsies Latvijas Basketbola savienības (LBS) apelācijas komisijā, sakot, ka tas atkarīgs no "Barona/LMT" komandas, kas arī informēja LBL par notikušo. "Domāju, ka to tā tomēr nevar atstāt, jo citādi sanāk, ka es to visu esmu izdomājis un esmu vainīgs," uzskata basketbolists.

Jau ziņots, ka trešdien LBL nolēma nesodīt Latiševu, kuru Adomaitis un "Barons/LMT" vaino necenzētu vārdu lietošanā līgas septītajā izšķirošajā finālspēlē 27.maijā pret BK "Ventspils". Lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka Latiševs noraida Adomaiša apgalvojumus un no TV ierakstā objektīvi nav iespējams konstatēt mutvārdu diskusijas saturu.

LBL direktors Jānis Janševics, kurš kopā ar līgas galveno tiesnesi Agni Pērkonu un LBS juristu trešdien pieņēma lēmumu nesodīt tiesnesi, aģentūrai BNS norādīja, ka arī Latiševa viedoklis par notikušo nav uzklausīts mutiski, bet izskatīts notikušā rakstisks skaidrojums.

"Parasti uz šādu lietu izskatīšanu iesaistītos aicina, ja ir kādas šaubas, taču mūsu rīcībā tobrīd nebija nekādas papildu informācijas vai iemeslu, kas liktu apšaubīt iepriekš izskanējušo un abu pušu pausto informāciju," sacīja Janševics.

Incidents starp Adomaiti un tiesnesi izcēlās 27. maija spēles pamatlaika izskaņā, kad Latiševs piešķīra nesportisko piezīmi rīdzinieku spēlētājam Mārtiņam Kravčenko. Pēc tam izvērtās konflikts ar Adomaiti, kurš pēc spēles "Barona/LMT" valdei uzrakstītajā iesniegumā uzsvēra, ka FIBA kategorijas tiesnesis Oļegs Latiševs vērsies pie viņa, izmantojot lamu vārdus. Latiševs krieviski basketbolistam sacījis "Pašol ti nah..." Adomaitis norādījis, ka tā nav bijusi nejaušība, jo spēles gaitā tiesnesis mēģinājis provocēt basketbolistu, sakot, ko tu skaties uz mani? Adomaitis piebilst, ka vienīgi lamu vārdu izdzirdēšana bijusi par iemeslu atbildes emocijām.

"Barons/LMT" par Latiševa rīcību informēja Latvijas Basketbola savienību (LBS), Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļu [FIBA-Eiropa] un Eiropas Basketbola līgu apvienību (ULEB).

Izšķirošajā finālspēlē ar 82:71 uzvarēja BK ''Ventspils'', gūstot uzvaru sērijā ar 4:3 un pēc divu gadu pārtraukuma kļūstot par LBL čempioniem.

Adomaitis ir viens no titulētākajiem basketbolistiem, kurš spēlējis LBL. Viņš 2000.gadā ar Lietuvas izlasi olimpiskajās spēlēs Sidnejā izcīnīja bronzas medaļas, bet 1996.gadā kļuva par Eiropas jauniešu čempionu.

Kopā ar Kauņas "Žalgiri" Adomaitis 1998.gadā uzvarēja Eiropas kausa izcīņā, bet 1999.gadā arī Eirolīgā. Viņš ir trīskārtējs Lietuvas čempions, divkārtējs Polijas čempions, bet pērn ar "Baronu/LMT" kļuva arī par Latvijas čempionu. Adomaitis 2008.gadā rīdziniekiem palīdzēja uzvarēt arī FIBA Eiropas kausa izcīņā.

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi