Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - CSKA dāmu basketbola klubs cer turpināt cīņu FIBA Eirolīgā

Maskavas CSKA dāmu basketbola komanda turpinās cīņu FIBA Eirolīgā, apgalvots Krievijas basketbola federācijas (RFB) mājaslapā internetā. FIBA Europe ģenerālsekretārs Nars Zanolins TTT Rīga basketbola kluba pārstāvjiem apliecināja, ka nekāds lēmums CSKA sakarā vēl nav pieņemts.

Kā zināms, Gundara Vētras trenētā CSKA komanda spēlēja vienā Eirolīgas grupā ar TTT Rīga basketbolistēm. Trešdien Maskavā nenotika paredzētā FIBA Eirolīgas spēle starp CSKA un TTT Rīga basketbolistēm, un CSKA komanda tika svītrota no turnīra dalībnieču saraksta.

Pēc RFB sniegtās informācijas, piektdien no kluba saņemtas finanšu garantijas sezonas turpināšanai, RFB pārstāvji nekavējoties sazinājušies ar organizācijas FIBA Europe vadību un saņēmuši piekrišanu komandas atjaunošanai prestižākajā Eiropas klubu turnīrā.

Tāpat CSKA turpināšot līdzdalību Krievijas superlīgas čempionātā.

CSKA kluba interneta versija vēsta, ka veiksmīgi beigušās sarunas par jauna investora piesaisti, kas komandai ļaušot tupināt sezonu. CSKA kluba priekšnieks Sergejs Kuščenko arī apgalvojis, ka radusies iespēja saglabāt sadarbību ar vairākām vadošajām komandas basketbolistēm.

Pēc viņa vārdiem, viens no kluba šobrīd galvenajiem uzdevumiem ir iesniegt FIBA Europe lūgumu atjaunot komandu Eirolīgā, par ko informēts Krievijas basketbola federācijas prezidents Sergejs Černovs. “Pat samaksājot soda naudu par reglamenta pārkāpšanu un zaudējot punktus, komanda ir spējīga būt starp šī turnīra līderiem,” citēts Kuščenko.

Viņš arī pavēstījis, ka kluba vadība sākusi pārrunas ar līdzšinējām basketbolistēm par viņu atgriešanos Maskavā, kaut arī apzinās, ka atsevišķas basketbolistes jau varētu būt ieguvušas jaunu darbavietu.

 “Mēs pārskatījām mūsu izdevumus un bijām gatavi atteikties no pašu dārgāko spēlētāju pakalpojumiem. Minimālā tāme sezonai bija aptuveni 27 miljoni rubļu. Taču jaunais investors pauda gatavību izdalīt summu, kas tika plānota izdevumiem jau sezonas sākumā. Šo līdzekļu vajadzētu pietikt arī, lai turpinātu līdzdalību Eirolīgā.”

TTT Rīga basketbola kluba ģenerālmenedžeris Egils Lūsis iespēju, ka CSKA patiešām varētu būt atjaunots Eirolīgā novērtēja kā neticamu. “Oficiāli manā rīcībā nav šādas informācijas. Vienīgi zinu, ka par CSKA atjaunošanu iestājās Maskavas apgabala Spartak vadītājs Šabtajs Kalmanovičs. To viņš neoficiāli apliecināja arī šodien Rīga Basketbola savienības 85 gadu jubilejas svinību laikā. Izskanēja doma, ka CSKA varētu piešķirt zaudējumu nenotikušajā spēlē pret mums, un Maskavas komanda varētu turpināt spēlēt Eirolīgā. Tomēr neesmu manījis, ka FIBA Europe par to būtu kāda interese, un man šāda iespēja neliekas ticama.”

Lūsis arī atklāja, ka pēdējo dienu laikā viņam kā TTT menedžerim ir piedāvātas vairākas nu jau bijušās CSKA basketbolistes, kas faktiski liecina par līdzšinējās komandas izformēšanu. Krievijas superlīgas turnīru Maskavas komanda, visticamāk, turpinās ar jauniešu spēkiem.

(papildināta ar FIBA Europe informāciju)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

zxcvzc

Vētra: Eirolīga ir dažu tuvāko dienu jautājums

LASI VĒL

Slēdz Gundara Vētras trenēto Maskavas CSKA

CSKA izstājas no Eirolīgas, uzlabojas TTT Rīga situācija

Gundars Vētra: Nesteigšos pacelt balto karogu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi