Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Lietuvas basketbolisti zaudē ASV izlasei pasaules čempionāta pusfinālā

Lietuvas basketbola valstsvienība sestdien Stambulā piedzīvojusi zaudējumu pasaules čempionātā pusfinālā, ar 74:89 (27:42) piekāpjoties ASV izlasei. Amerikāņu pretinieki finālā būs Turcijas basketbolisti, kuri vēlāk otrajā pusfinālā dramatiskā izskaņā ar 83:82 (35:42) pārspēja Serbijas valstsvienību.

Lietuvas basketbolistiem šis bija pirmais zaudējums pēc septiņu uzvaru sērijas turnīrā. Savukārt ASV izlase, kas pasaules čempionu godā pēdējo reizi bija 1994.gadā, svinēja astoto uzvaru pēc kārtas.Pirmajās minūtēs spēlē ātrāk iejutās Lietuvas komanda (6:2), taču amerikāņi nostiprināja aizsardzību, lika vairākas reizes pretiniekiem kļūdīties un līdz pirmās ceturtdaļas beigām, lielā mērā pateicoties Kevina Djuranta rezultativitātei, strauji uzaudzēja pārsvaru līdz 23:12. Atšķirībā no ceturtdaļfināla pret Argentīnu lietuviešiem – un it īpaši komandas līdzšinējam līderim Linam Kleizam – pagalam neveicās metienos gan no pustālās, gan tālās distances. Tiesa, uzbrukumā, izņemot Djurantu (24 punkti pirmajā puslaikā), īpaši nespīdēja arī amerikāņi un tālāk par 10 – 12 punktiem viņi savu pārsvaru labu brīdi nepalielināja. Tomēr vairākas spožas epizodes aizsardzībā palīdzēja ASV izlasei pirmā puslaika beigās panākt 42:25.Trešajā ceturtdaļā spēle turpinājās mainīgām sekmēm. Uzlabojot precizitāti metienos, brīžam Ķēstuša Kemzuras trenētajai kaimiņvalsts komandai izdevās starpību samazināt līdz 10 punktiem, taču tūdaļ pat sekoja virkne kļūdu piespēlēs vai neprecīzu metienu, par ko pretinieki nekavējoties sodīja.65:55 bija mazākais ASV izlases pārsvars ceturtajā ceturtdaļā. Pēc Djuranta piektā trīspunktu metiena nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām lietuviešu cerības tika praktiski izdzēstas (82:64).Amerikāņu komandas līderis spēli beidza ar 38 gūtiem punktiem. Lietuvas valstsvienības rindās rezultatīvākais bija Roberts Javtoks – 15 punkti plus deviņas atlēkušās bumbas.

Turnīra saimnieku Turcijas basketbolistu un serbu spēlē aizritēja līdzvērtīgākā cīņā. Gandrīz visas spēles gaitā nelielu pārsvaru saglabāja Serbijas izlase, taču galotnē bija veiksmīgāki mājinieki. Pēdējam uzbrukumam serbiem bija atvēlēta pussekunde, taču viņu metiens nebija precīzs. Turcijas izlase pasaules čempionātā iekļuva pirmo reizi.

Spēlē par 7.vietu Krievijas izlase uzvarēja Slovēniju 83:78. Svētdien notiks fināls, kā arī spēles par trešo un piekto vietu.

(papildināta ar Turcijas - Serbijas spēles rezultātu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi