Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Spānijas basketbolisti zaudē Serbijai un noliek pasaules čempionu pilnvaras

Serbijas basketbolisti kā pirmie iekļuvuši Turcijā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālā. Trešdien pirmajā ceturtdaļfināla spēlē viņi dramatiskā galotnē ar 92:89 (49:41) pārspēja līdzšinējos titula īpašniekus Spānijas izlasi, revanšējoties par zaudējumu pagājušā gada Eiropas čempionāta finālā.

Serbijas valstsvienības pretinieki cīņā par iekļūšanu finālā būs turnīra saimnieki Turcijas basketbolisti, kuri negaidīti pārliecinoši ar 95:68 (50:31) pieveica Slovēnijas valstsvienību.

Serbijas – Spānijas mača pirmajā puslaika spēle ritēja viļņveidīgi, taču ar nelielu Serbijas izlases pārsvaru. Viņi veica pirmo nozīmīgo izrāvienu (23:13), ko spāņi gan diezgan ātri likvidēja (29:28), un līdz lielajam pārtraukumam saglabāja 4 – 8 punktu pārsvaru. Abu komandu spēlētāji ļoti labi realizēja tālmetienus – pa septiņiem katrai vienībai.

Otrā puslaika sākumā Spānijas basketbolistiem bija nepieciešamas tikai divas minūtes, lai ne tikai likvidētu deficītu, bet arī izvirzītos vadībā – spurts 10:0 un jau 51:49. Līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam aizraujošā cīņa ritēja punkts punktā, taču tad vēl viens izrāviens izdevās Serbijas izlasei – 72:65.

Trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām serbu pārsvars bija 86:78, taču spāņi pamazām pietuvojās un pēc Gasola slam dunk, kad līdz finālsirēnai bija palikušas 25 sekundes, panāca izlīdzinājumu 89:89.

Serbijas izlases pēdējā uzbrukuma beigās pēc ilga dribla bumbu no astoņiem metriem Spānijas izlases grozā ieraidīja Milans Teodosičs. Savukārt spāņiem atlikušajās trīs sekundēs nekas prātīgs uzbrukumā nesanāca.

Pirms gada Eiropas čempionāta finālā Spānijas valstsvienība bija guvusi pārliecinošu uzvaru 85:63.

Turcijas un Slovēnijas spēles sākumā atzīstamu rezultativitāti nodemonstrēja abas komandas, taču tad mājinieki pilnībā pārņēma spēli savās rokās. Lieliski spēlēja aizsardzībā, ar apskaužamu precizitāti apdraudēja pretinieku grozu un otrās ceturtdaļas vidū panāca 41:21 pārsvaru.

Otrajā puslaikā Turcijas basketbolisti ne brīdi neļāva sāncenšiem apdraudēt viņu uzvaru.

Ceturtdien ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Lietuvas un Argentīnas, kā arī ASV un Krievijas izlases. Pusfināli paredzēti sestdien, fināls un spēle par 3.vietu – svētdien.

(papildināta ar Turcijas - Slovēnijas spēles rezultātu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi