Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pasaules basketbola čempionāta pusfinālā neiekļūst abas iepriekšējā turnīra finālistes

Čehijā notiekošā pasaules dāmu basketbola čempionāta pirmajā ceturtdaļfinālā par pārsteigumu parūpējās Baltkrievijas izlase, kas ar 70:53 (36:27) uzvarēja vienas no galvenajām favorītēm Krievijas izlasi. Pusfinālā viņas tiksies ar turnīra saimniecēm Čehijas basketbolistēm, kuras sagādāja vēl vienu sensāciju, uzvarot pašreizējās pasaules čempiones austrālietes 79:68 (35:32).

Jau pirmajā ceturtdaļā baltkrievietes iekrāja solīdu 23:11 pārsvaru un cīņas turpinājumā neļāva titulētajām pretiniecēm būtiski samazināt pārsvaru.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Baltkrievijas izlase ierindojās ceturtajā vietā, bet Krievijas izlase – tāpat kā iepriekšējā pasaules čempionātā pirms četriem gadiem – izcīnīja sudraba medaļas. Krievietes bija uzvarējušas visās sešās līdzšinējās spēlēs, bet viņu sāncensēm bija trīs uzvaras sešos mačos.

Baltkrievijas izlases basketbolistes turnīrā uz citu fona izceļas ar to, ka spēlē minikleitiņās. Pirms mača ar Krieviju komandas fizioterapeits Dmitrijs Sedovs esot apsolījis, ka panākuma gadījumā pirms pusfināla cīņas tādu uzvilkšot arī pats, ziņo FIBA.

Čehijas – Austrālijas cīņā mājinieces bija vadībā spēles lielāko daļu. Trešās ceturtdaļas beigās austrālietes samazināja starpību līdz minimumam (51:52), taču čehietes atbildēja ar 11:2 spurtu un šo pārsvaru nosargāja līdz mača beigām.

Citā ceturtdaļfinālā olimpiskās čempiones amerikānietes sagrāva Dienvidkorejas izlasi 106:44 (48:22) un pusfinālā tiksies Spānijas izlasi, kas pagarinājumā pārspēja Eiropas čempiones Francijas basketbolistes 74:71

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi