Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pateicoties lieliskam Daira Bertāna sniegumam, Latvijas basketbolisti pārspēj Bosniju

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien _Arēnā Rīga _notiekošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra D grupas spēlē ar 80:64 uzveica Bosnijas un Hercegovinas basketbolistus, tādējādi pārņemot vadību grupā. Mājinieku labā 25 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Dairim Bertānam, bet Mārtiņš Meiers atzīmējās ar 16 gūtiem punktiem. Latvijas izlasei tā bija pirmā uzvara pār bosniešiem oficiālos mačos.

Spēle sākās saspringtā, bet līdzīgā cīņā. Sākotnēji piecu punktu pārsvaru (9:4) uz brīdi ieguva Latvijas izlase, bet jau pēc neilga laika vadībā bija bosnieši. Viņiem ļoti lielu palīdzību deva Teletovičs un Kikanovičs, kuri ātri vien guva pa sešiem punktiem. Pēc pirmās desmitminūtes Latvija zaudēja ar 16:19.

Otrās ceturtdaļas sākumā Bosnija un Hercegovina guva vēl divus punktus (18:21), tomēr pēc tam viņi nerezultatīvi bija gandrīz trīs minūtes, kas mājiniekiem ļāva pārņemt vadību ar 25:21. Turpinājumā Latvija turpināja dominēt, un īpaši sekmīgi Latvijas izlasē otrajā ceturtdaļā spēlēja Dairis Bertāns, kurš pilnībā dominēja mačā. Turklāt viņš ne tikai guva punktus, bet vairākos uzbrukumos arī atdeva skaistas rezultatīvas piespēles kolēģiem Savukārt tribīnes "uzsprāga" divas minūtes pirms cetutdaļas beigām, kad Bertāns pretuzbrukumā skaisti guva divus punktus ar "slam dunk", kad kad pats bija pārtvēris bumbu. Šajā brīdī Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 38:24. Savukārt pirmo puslaiku tā noslēdza ar 42:30 savā labā.

Otrā puslaika sākumā pēc Riharda Kuksika realizēta tālmetiena Latvijas izlase ieguva 17 punktu pārsvaru. Kopumā trešajā ceturtdaļā Latvijas izlase pelnīja daudz vairāk piezīmes, tomēr tai ar pašaizliedzīgu cīņu izdevās saglabāt pārsvaru un pirms pēdējās desmitminūtes atradās vadībā ar 66:49.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā astoņus punktus īsā brīdī Latvijai guva Mārtiņš Meiers, salaužot pēdējo Bosnijas un Hercegovinas pretestību. Latvija uzvarēja ar 80:64.

Nākošo spēli Ainara Bagatska trenētā Latvijas izlase aizvadīs 5.septembrī izbraukumā ar Nīderlandi, kas ceturtdienas vakarā ar 80:74 pārspēja Rumānijas izlasi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

D grupas kopvērtējums

Eiropas čempionāta kvalifikācija

Latvija 3-2

Bosnija 3-2 

Gruzija 3-1 

Nīderlande 2-3 

Rumānija 1-4 

Atlikušās Latvijas spēles:

5.09 izbraukumā ar Nīderlandi, 8.08 mājās ar Gruziju, 11.09 izbraukumā ar Rumāniju 


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi