Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Peiners Latvijas basketbola izlasei palīdzēt nevarēs

Belgradas Partizan spēlētājs Žanis Peiners nevarēs palīdzēt Latvijas vīriešu valstsvienībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēs ar Bosniju un Hercegovinu un Bulgāriju, pirmdien ziņoja Latvijas Basketbola savienība.

Pirmdien Latvijas vīriešu valstsvienība aizvadīja pirmo treniņu pirms 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēm piektdien ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi un 24.februārī ar Bulgārijas izlasi.

Pirmajā nodarbībā ierindā bija 14 spēlētāji. Atvieglotā režīmā darbojās "Ogres" spēlētāji Rinalds Sirsniņš un Kristaps Dārgais, kuri tikai naktī bija atgriezušies no spēles Tallinā. Piecpadsmitais - Žanis Peiners - priekšpusdienā devās uz plānoto ārsta pārbaudi, kurā konstatēts, ka savainojums patlaban liedz trenēties un spēlēt ar pilnu atdevi. Šajā spēļu posmā Peiners valstsvienībai nevarēs palīdzēt, un treniņus turpinās 14 spēlētāji.

"Prieks sākt treniņu procesu. Izdarīts liels darbs, lai sapulcētu spēlētājus un varam pilnvērtīgi sākt gatavoties," izlases sastāva veidošanu komentēja valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs. "Daudziem spēlētājiem ir attaisnojoši iemesli, kāpēc viņi šoreiz nevar palīdzēt, un ir spēlētāji, kuru lēmums man nav saprotams. Izdarīsim secinājumus, bet patlaban koncentrējamies darbam un basketbolistiem, kuri ir ierindā."

"Prieks par visiem spēlētājiem, kuri ieradušies. Ierindā ir visi patlaban labākie, visi gatavi strādāt pozitīvā noskaņojumā. Darīsim visu iespējamo, lai arī rezultāts būs labs," teica valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers. "Bosnijas izlase ir labi nokomplektēta, komandas stilu raksturo ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Bīstams pretinieks. Vispirms koncentrējamies šai spēlei, tad pārslēgsimies uz Bulgārijas komandu."

"Skatāmies gan pretinieku iepriekšējās spēles, gan to, kā Bosnijas un Bulgārijas izlašu spēlētāji darbojas klubos. Informācijas netrūkst, būs norādījumi par virzieniem, kā spēlēsim, bet liela nozīme būs tam, kā spēlētāji reaģēs uz notikumiem laukumā," treneris uzsver, ka rezultāts tiks izšķirts laukumā.

"Liels prieks šeit atrasties un gatavoties svarīgākajām spēlēm. Tagad visiem jākoncentrējas darbam un labā noskaņojumā kārtīgi jāpastrādā. Visiem acis deg - viss būs kārtībā," solīja izlases pieredzējušākais spēlētājs Jānis Blūms.

Jau iepriekš bija zināms, ka nepalīdzēs Eirolīgas spēlētāji, ka savainojum dēļ palīdzēt nevarēs Kaspars Bērziņš, ģimenes apstākļu dēļ - Rolands Freimanis, bet klubu iebildumu dēļ nebūs divu Itālijas klubu spēlētāju Andreja Gražuļa un Ingus Jakoviča. Tikmēr Kaspara Vecvagara neuzaicināšana ir treneru kolektīva lēmums.

No pirmdienas līdz ceturtdienai notiks septiņi treniņi. Piektdien no rīta būs iesildīšanās treniņš un vakarā - spēle ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi "Arēnā Rīga".

Finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas. Vietas finālturnīrā garantētas rīkotājvalstīm - B grupā - Itālijai, C grupā - Čehijai, E grupā - Gruzijai, G grupā - Vācijai. Šajās grupās ceļazīmes iegūs divas labākās no trim pārējām komandām.

Finālturnīrs notiks 2021.gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Latvijas valstsvienības spēles kvalifikācijas turnīrā:

21.02.2020 Latvija - Bosnija un Hercegovina,

24.02.2020 Bulgārija - Latvija,

26.11.2020 Grieķija - Latvija,

29.11.2020 Bosnija un Hercegovina - Latvija,

19.02.2021 Latvija - Bulgārija,

22.02.2021 Latvija - Grieķija.

Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Kristaps Dārgais, Rinalds Sirsniņš (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Parmas "Perma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi