Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Porziņģa iespaidīgais bloks pretendē uz NBA sezonas labākā balvu

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis no Ņujorkas Knicks komandas ir izraudzīts par vienu no trim pretendentiem uz šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākā bloķētā metiena veicēja balvu.

NBA pirms šīs sezonas labāko spēlētāju apbalvošanas ceremonijas ir ieviesusi sešas jaunas kategorijas, kurās balvu ieguvējus noteiks līdzjutēju balsojumā.

Viena no balvām ir Labākais bloks, kurai bez Porziņģa nominēti arī Sanantonio Spurs līderis Kavai Lenards un Maiami Heat spēlētājs Hasans Vaitsaids.

Līdzjutēji balsot un noteikt labākā bloka īpašnieku varēs līgas mājas lapā internetā www.nba.com/nbaawards, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter un Instagram.

Nominācijai izvirzīts Porziņģa 12.marta spēlē pret Bruklinas Nets veiktais bloks, kad viņš uzlika jumtiņu Spenseram Dinvidijam, piedevām bumbu ar vienu roku pretiniekam arī atņemot.

Minētajā mačā pret līgas pastarīti Knicks gan cieta zaudējumu ar 112:120, bet Porziņģis šajā mačā bloķēja piecus metienus, par diviem atpaliekot no sava karjeras rekorda.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis bloķēja 129 pretinieku metienus, vidēji spēlē izdarot 1,9 blokus, kas bija piektais labākais rādītājs līgā. Labākais šajā statistikas rādītājā bija Rūdijs Gobērs no Jūtas Jazz, kas mačā vidēji izdarīja 2,6 bloķētus metienus.

Zīmīgi, ka šosezon Porziņģis par katru bloķēto metienu ziedoja 500 ASV dolārus (460 eiro) Ņujorkas jauno basketbolistu izglītībai, līdz ar to šādā veidā labdarībai nonāca 64 500 dolāri (59 300 eiro). Šī nauda tiks fondam, kas rūpējas par jaunatnes basketbola programmas RENS audzēkņu izglītību. Iegūtie līdzekļi palīdzēs jaunajiem basketbolistiem par brīvu apgūt dažādus mācību priekšmetus, bet vecākajiem audzēkņiem sagatavoties testiem uzņemšanai koledžās.

Tikmēr Dāvja Bertāna komandas biedrs Spurs komandā Lenards savu nominēto bloku veica mačā ar Hjūstonas Rockets, ar kuru Spurs pirmdien sāks izslēgšanas spēļu sēriju, bet Vaitsaids izcēlās pret Toronto Raptors.

Starp sešām jaunajām NBA balvu nominācijām iekļauts arī Labākais bumbas trieciens grozā,Labākā piespēle, Labākais uzvaru nesošais metiens, Labākais individuālais sniegums un Labākais spēles stils.

NBA balvu pasniegšanas ceremonija 26.jūnijā notiks Ņujorkā. Tajā tradicionāli tiks apbalvoti arī sezonas labākie jau ierastajās nominācijās, tostarp paziņojot sezonas vērtīgāko spēlētāju (MVP) un labāko līgas debitantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi