Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Porziņģis gūst 11 punktus, bet Knicks piekāpjas Oklahomsitijas Thunder

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis pirms došanās uz Visu zvaigžņu spēles pasākumiem Ņūorleānā trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 11 punktus, taču Ņujorkas Knicks komanda viesos ar 105:116 (39:27, 21:35, 20:26, 25:28) zaudēja Oklahomsitijas Thunder vienībai, kuras rindās kārtējo triple-double šosezon guva Rasels Vestbruks.

Porziņģis jau piektdien NBA Visu zvaigžņu spēlē otro reizi karjerā piedalīsies Uzlecošo zvaigžņu mačā, kur pārstāvēs Pasaules komandu, savukārt sestdien viņam jāpiedalās meistarības konkursā, kurā uz starta izies vien astoņi īpaši atlasīti spēlētāji.

Neilgi pirms trešdienas spēles tika paziņots, ka Knicks līderis Karmelo Entonijs aizstās traumu guvušo Klīvlendas Cavaliers spēlētāju Kevinu Lavu un piedalīsies svētdien gaidāmajā NBA Visu zvaigžņu centrālajā spēlē, kurā būs vienīgais Ņujorkas kluba pārstāvis.

Trešdien aizvadīto maču Knicks iesāka labi, taču otrajā ceturtdaļā atdeva iniciatīvu, pēc tam nokļuva iedzinējos un beigās Thunder uzvaru apdraudēt nespēja, ciešot piekto zaudējumu pēdējos sešos mačos.

Porziņģis spēlēja 32 minūtes un 40 sekundes, kas šoreiz bija otrs mazākais laiks starp Knicks pamatpiecinieka vīriem. Latvietim atkal piekliboja precizitāte, jo viņš iemeta vien trīs no deviņiem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, bet trāpīja abus soda metienus.

Tāpat Porziņģis izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu precīzu piespēli, pieļāva četras kļūdas, bloķēja divus metienus, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja četras piezīmes. Laikā, kamēr liepājnieks bija laukumā, Knicks ielaida par vienu punktu vairāk nekā iemeta, kas savukārt bija labākais rādītājs starp spēli sākušajiem Knicks basketbolistiem.

Ņujorkas komandā kārtējo rezultatīvo sniegumu nodemonstrēja Entonijs, kurš guva 30 punktus, taču tas nepalīdzēja vienībai pirmo reizi kopš decembra beigām tikt pie uzvaru sērijas un uzvarēt divos mačos pēc kārtas.

Deriks Rouzs pievienoja 25, bet Kortnijs Lī 16 punktus, kamēr spānis Villijs Ernangomess, kurš spēli arī sāka pamatpieciniekā, izcēlās ar astoņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām zem groziem. Zīmīgi, ka pāris stundas pirms spēles NBA vadība paziņoja, ka līgas debitants Ernangomess piektdien aizstās traumu guvušo Denveras Nuggets spēlētāju Emanuelu Mudieju Uzlecošo zvaigžņu spēlē, līdz ar to 22 gadus vecais spānis arī tajā mačā būs Porziņģa komandas biedrs, abiem spēlējot Pasaules komandā.

Savukārt Thunder rindās šajā spēlē atkal neapturams bija tās līderis Vestbruks, kurš sameta 38 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, bet Viktors Oladipo pievienoja 21 punktu. Tikmēr leģendārā lietuviešu basketbolista Arvīda Saboņa dēls Domants, kurš spēli sāka sākumsastāvā, nepilnās 24 minūtēs guva sešus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem.

Vestbrukam tas bija 27. triple-double sezonā, kas ir visu laiku trešais labākais sasniegums NBA vēsturē.

Knicks ar 23 uzvarām 57 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, no labāko astotnieka atpaliekot par četru uzvaru tiesu, kamēr Thunder ar 32 panākumiem 57 cīņās ir septītie Rietumu konferencē.

Nākamo maču Knicks aizvadīs pēc nedēļas, kad 23.februārī viesos tiksies ar NBA čempioni Klīvlendas Cavaliers.

 

Top komentāri

MM
M
Knicks uzvar Spurs, jeej!! Pēc tam viss turpinās kā parasti - Spurs turpina uzvarēt, Knicks - zaudēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi