Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Porziņģis metiena attālumā no karjeras rekorda, Ņujorka dramatiski zaudē Fīniksā

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva 34 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks vienība, veicot iespaidīgu atspēlēšanos, NBA regulārā turnīra spēlē viesos ar 111:113 (25:31, 21:23, 27:31, 28:16, 10:12) pagarinājumā piekāpās Fīniksas Suns.

Kristaps laukumā pavadīja teju 42 minūtes, realizējot astoņus no 19 divpunktu metieniem, visus četrus trejačus un sešus no septiņiem soda metieniem. Tāpat viņa kontā astoņas atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni un trīs pārtvertas piespēles. Kristapam atrodoties laukumā, Ņujorka iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida. Porziņģis tikai par punktu atpalika no šosezon sasniegtā karjeras rekorda, kad viņš uzvarā pār Detroitas Pistons guva 35 punktus.

VIDEO: Porziņģis plosās Fīniksā

Spēles sākumā dažas reizes pabijuši vadībā, Ņujorkas basketbolisti drīz nonāca iedzinējos. Pirmajās 12 minūtēs Suns iekrāja sešu punktu pārsvaru (31:25), bet pēc pirmā puslaika atradās priekšā ar 54:46. Trešajā ceturtdaļā pārsvars tikai pieauga, pirms izšķirošā spēles nogriežņa Ņujorkai zaudējot ar rezultātu 73:85. Tobrīd Kristaps bija guvis 20 punktu.

Ceturto ceturtdaļu Knicks sāka ar 17:4 izrāvienu, drīz vien pārņemot vadību. Aktīvs bija arī Porziņģis, regulāri realizējot svarīgus metienus. Spēles beigas aizritēja nervozā cīņā, dažu punktu pārsvaru saglabājot viesiem. Tiesa, 106 sekundes pirms pamatlaika beigām Suns panāca 101:101, liekot Ņujorkas trenerim Džefam Hornačekam, kurš agrāk vadīja tieši Fīniksu, saukt savējos uz īsu apspriedi. Turpmākajā pusotrā minūtē grozam secen lidoja vairāki abu komandu raidījumi, bet 16,9 sekundes pirms beigām Ņujorkas basketbolisti atkal devās malā pie trenera. Pēc īsā pārtraukuma izšķirošo metienu līdz ar finālsirēnu izpildīja tieši Porziņģis, tomēr tas nebija precīzs, liekot komandām spēlēt papildlaiku.

Tajā pirmo trīs minūšu laikā komandas apmainījās ar dažiem groziem, uz tablo saglabājoties kaujinieciskam neizšķirtam (105:105). Tostarp 30 gūto punktu robežu trešo reizi karjerā pārvarēja Porziņģis, vispirms realizējot slam-dunk, bet tad arī tālmetienu (108:105). Tiesa, jau 20 sekundes vēlāk viņš nopelnīja sesto piezīmi un devās malā, komandas pūrā šovakar iebēris 34 punktus. Sekoja Fīniksas atbilde, ātri pārņemot vadību. Pusminūti pirms spēles beigām mājinieki atkal izvirzījās vadībā ar 111:110, vēlāk ar soda metieniem arī 113:110, bet visi ņujorkiešu centieni atspēlēties šoreiz cieta neveiksmi. 

Bez Porziņģa rezultatīvā snieguma Ņujorkas rindās jāatzīmē arī Kails O'Kvins, kurš guva 22 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas,14 punktus pievienoja Kortnijs Lī, bet komandas līderim Karmelo Entonijam šoreiz 13 punkti. Tikmēr uzvarētājiem 31 punkts un astoņas piespēles Erikam Bledso, savukārt zem groziem valdīja Taisons Čendlers - 13 punkti, 23 atlēkušās.

Austrumu konferences kopvērtējumā Ņujorka ar 14 uzvarām 25 spēlēs ieņem ceturto vietu. Savukārt Fīniksai tā bija vien astotā uzvara 25 spēlēs, kas Rietumos ļauj ieņemt 12.vietu.

Nākošo spēli šajā izbraukumā Knicks vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesosies Oklendā pie līgas līderiem Goldensteitas Warriors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi