Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Salauzts grozs un zāles maiņa netraucē VEF Rīga pārliecinoši uzveikt Jūrmala/Fēnikss

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā otrdien ar 116:74 (30:16, 31:21, 30:19, 25:18) sagrāva "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu. 

Pirms spēles salauzta groza dēļ šī cīņa Cēsīs īsā laikā tika pārcelta uz citu zāli, kaut pēc nolikuma "VEF Rīga" basketbolistiem būtu pienācies tehniskais zaudējums. 

Mačam plkst.19.30 bija jāsākas Cēsu sporta centrā, tomēr neilgi pirms mača Kaspars Bērziņš salauza groza stīpu. Tā kā zāles darbinieki nevarēja grozu nekavējoties salabot, cīņa pārcelta uz Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas zāli. 

Abas zāles atrodas nepilnu desmit minūšu gājiena attālumā. Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā risinājies "Lekrings-2" florbola komandas treniņš, kurš tika pārtraukts. Mačs sākās ar nepilnas stundas kavēšanos. 

Tomēr, ja tiktu ievērots līgas nolikums, "VEF Rīga" komandai pienāktos tehniskais zaudējums. Tajā teikts: "Sporta kompleksā jāatrodas vismaz vienam rezerves vairogam ar groza stīpu un tīklu, tāpat mājas kluba rīcībā jābūt visam nepieciešamajam aprīkojumam un personālam bojāta vairoga ātrai nomaiņai. Ja spēles laikā nepieciešamības gadījumā nevar tikt veikta sabojātā vairoga operatīva nomaiņa, mājas klubam tiek piešķirts zaudējums 0:20." 

Pati spēle sākās ar diviem "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas soda metieniem, jo "VEF Rīga" saņēma tehnisko piezīmi par mājas zāles problēmām, bet kopumā tā aizritēja bez intrigas un "VEF Rīga" izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru. 

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 29 gūtajiem punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm bija Ērls Roulends, bet pa 20 punktiem guva citi amerikāņu leģionāri Viljams Denjelss un Džastins Hemiltons. Savukārt rezultatīvākais no latviešu basketbolistiem bija Dairis Bertāns, kurš sameta 13 punktus. 

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" komandā pa 13 punktiem guva Uģis Viļums un Ervīns Jonāts. 

Šī abām komandām bija otrā tikšanās reize šajā sezonā. Iepriekš 31.oktobrī Jūrmalā "VEF Rīga" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 80:66. 

LBL kopvērtējumā ļoti stabilā pirmajā vietā ar 15 uzvarām 16 spēlēs joprojām atrodas tieši "VEF Rīga". Otrā ar 14 uzvarām 17 spēlēs ir "Ventspils", bet tai ar 19 panākumiem 30 mačos seko "Jēkabpils" un "Barons kvartāls". Savukārt "Valmieras" kontā ir 19 uzvaras 31 spēlē un piektā vieta kopvērtējumā. 

Sestā ar 14 panākumiem 31 mačā ir "Latvijas Universitātes" (LU) komanda, bet septītā ar 13 uzvarām 30 cīņās ir "Jelgavas" vienība. Šīm vienībām ar 12 panākumiem 30 spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet", bet devītie ar 11 uzvarām 31 cīņā ir "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti. 

Desmito vietu ieņem biznesa augstskola "Turība" ar desmit uzvarām 30 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 17 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi