Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Strītbola sezona sestdien startē Grīziņkalnā

Vasaras tuvošanās un telpu basketbola sezonas izskaņa parasti sakrīt ar rosīšanos ielu basketbola dārziņā. Arī šogad, par spīti finansiālās krīzes cirstajām brūcēm, strītbolistiem būs iespēja dažādos turnīros pārbaudīt savu varējumu. Turklāt parādījies projekts, kura iniciatori laika gaitā cer sakārtot ielu basketbola sistēmu Latvijā.

Pirmais lielais ielu basketbola turnīrs Streetbasket Extreme šogad notiks 16.maijā Grīziņkalna skeitparkā. Bez strītbola paredzētas arī sacensības ekstrēmajos sporta veidos un ielu dejās. Ambiciozā projekta autori sadarbojas ar Krievijas ielu basketbola asociāciju, un Pro grupas uzvarētājiem tiek solīts brauciens uz lielāko starptautisko ielu basketbola turnīru Moscow Open.

"Trīs dažādi ielu basketbola čempionāti valstī ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir krietni par daudz. Mēs vēlamies izveidot vienotu sistēmu gan Latvijā, gan vēlāk arī Baltijā un Eiropā," klāsta Streetbasket Extreme rīkotājs Raimonds Elbakjans. Pro klasē pirmajā posmā spēlēs pēdējo divu gadu pasaules ielu basketbola čempioni no Lietuvas, kā arī komandas no Krievijas.

"Mūsu mērķis ir ne tikai aptvert visus ielu basketbola piekritējus Latvijā, bet arī cilvēkus no malas — īpaši jauniešus, kuru vidū vēlamies popularizēt strītbolu. Tāpēc dalībniekiem līdz 16 gadiem pieteikšanās ir bez maksas," saka Elbakjans. Pirmajam posmam var pieteikties līdz 14.maijam (www.streetbasket.lv). Paredzētas sacensības arī ratiņbasketbolā, un nākamajos posmos plāno piedalīties arī Latvijas ratiņbasketbola izlases dalībnieki. Pirmā posma laikā viņi startēs Baltijas kausā Lietuvā.

Mazāk konkrētības ir citos lielākajos ielu basketbola turnīros. Par 3 pret 3 streetball (pērn GE Money streetball) skaidrība būšot nākamās nedēļas sākumā. Sacensību rīkotājs Atis Ozols apstiprina, ka 6.jūnijā notiks pirmais posms Jūrmalā. Vasarā varētu būt vēl trīs sacensības.

Pagājušā gada SEB Novadu kausa organizētāji cer, ka izdosies sarīkot vismaz vienu posmu. "Viss atduras finanšu trūkumā. Šajos laikos sponsorus atrast ir ļoti sarežģīti," norāda Sporta attīstības centra pārstāvis Juris Kokainis. Viņš gan pieļauj, ka notiks visai daudz reģionālo turnīru.

23.maijā pie Arēnas Rīga notiks sestais Latvijas skolu čempionāts, ko arī rīko Sporta attīstības centrs. "Interese ir, tomēr ierindā varētu būt apmēram trešdaļa no pagājušā gada sacensību dalībnieku skaita," prognozē J.Kokainis. Komandas, piemēram, no Ventspils, esot gatavas uz Rīgu braukt ar personīgajiem auto, ja skolas nesagādās autobusu.

Pērn notikušā Reebok ielu basketbola turnīra veidotāji paši atsevišķu sacensību seriālu šogad nerīkos, taču labprāt sadarbošoties ar citiem strītbola organizētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

aa

Strītbols

Streetbasket Extreme


16.V Grīziņkalns

4.VII Grīziņkalns

29.VIII Grīziņkalns

Latvijas skolu čempionāts

23.V Arēna Rīga

3 pret 3 streetball

6.VI Jūrmala

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi