Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tamane un Dairis Bertāns nosaukti par Latvijas gada labākajiem basketbolistiem

Par Latvijas labākajiem 2012.gada basketbolistiem vīriešu un sieviešu konkurencē atzīti Zane Tamane un Dairis Bertāns, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Balvu ieguvēji noskaidroti, ņemot vērā četru grupu viedokļus - līdzjutēju, LBS valdes, LBS Treneru komisijas un par basketbolu rakstošo un runājošo žurnālistu balsojumu rezultātus. Piecus pretendentus katrā kategorijā nominēja LBS Treneru komisija.

Sieviešu konkurencē uzvarētāja noskaidrojās lielā vienprātībā - trijās kategorijās (LBS valde, LBS Treneru padome un mediji) pārliecinoši uzvarēja centra spēlētāja Tamane, kura pagājušajā sezonā Stambulas "Fenerbahce" sastāvā veiksmīgi spēlēja FIBA Eirolīgā un kļuva par Turcijas čempioni.

Vasarā Tamane bija viena no Latvijas valstsvienības līderēm veiksmīgi aizvadītajā 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, bet klubu līmenī kopš rudens pārstāv FIBA Eirolīgā spēlējošo Krievijas komandu Orenburgas Nadežda.

Balsojuma kopējā vērtējumā Tamane aiz sevis atstāja attiecīgi Guntu Baško-Melnbārdi, kuru par labāko nosauca līdzjutēji, Lieni Jansoni, Kristīni Kārkliņu un Ievu Kubliņu.

Vīriešu konkurencē uzvarētāju noskaidroja "fotofinišs", jo diviem labākajiem vietu summa bija vienāda un spēkā stājās nolikuma punkts, ka šādā situācijā izšķiroša nozīme ir LBS valdes balsojuma rezultātam. Rezultātā par gada basketbolistu kļuvis Bertāns, kurš aizvadītajā gadā pirms mediķu prognozētā termiņa atgriezās ierindā pēc smaga potītes savainojuma un kļuva par vīriešu valstsvienības rezultatīvāko spēlētāju 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī izvirzījies par vienu no valsts čempionu VEF Rīga līderiem Eiropas kausa izcīņā un VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā.

Balsojumā Bertāns par mata tiesu apsteidza Jāni Blūmu, kuru par labāko nosauca līdzjutēji, bet tālāk ierindojās attiecīgi Dāvis Bertāns, Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš.

"Apsveicu uzvarētājus, kuri kļuva par labākajiem spraigā un līdzvērtīgā konkurencē. Balsotājiem izšķirties nebija viegli, bet tās bija patīkamas grūtības, jo apliecina, ka mums ir daudz labu spēlētāju. Kopumā 2012.gads bijis veiksmīgs gan Latvijas basketbola galvenajām komandām - abām valstsvienībām -, gan daudziem spēlētājiem. Pieredzējušie apstiprinājuši savu meistarību, daudzi jaunie spēruši soli uz priekšu savā karjerā. Ar optimismu un apņēmību gaidām 2013.gadu, kurā mūsu vienības gaida svarīgi starti Eiropas čempionātu finālturnīros. Tā būs gan barga pārbaude, gan jauna iespēja iemirdzēties jaunām un jau bālēt sākušām zvaigznēm. Novēlu visiem nākamajā gadā izmantot savas izdevības," citēts LBS prezidents Valdis Voins.

LBS šādu apbalvojumu pasniedza pirmoreiz. 2013.gadā, kad LBS svinēs 90 gadu jubileju, balvas plānots piešķirt desmit nominācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi