Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

VEF Rīga basketbola klubu vadīs Ramūns Butauts

Par basketbola kluba "VEF Rīga" jauno galveno treneri kļūs lietuviešu speciālists Ramūns Butauts, trešdien pavēstīja kluba vadība.

Līdzšinējais kluba treneris lietuvietis Rims Kurtinaitis ir atstājis darbu ''VEF Rīgā'' un turpmāk būs galvenais treneris ''Himki'', otrdien savā mājaslapā internetā pavēstīja viens no spēcīgākajiem Krievijas klubiem. Vienošanās panākta līdz sezonas beigām ar iespējām pagarināt to vēl uz vienu gadu. Jau trešdien Kurtinaitis pievienosies komandai Tallinā, kur tai paredzēta spēle VTB Vienotajā līgā pret ''Kalev''.

''VEF Rīgā'' Kurtinaitis strādāja kopš vasaras.

Kurtinaitis tomēr vēlas ''VEF Rīgu'' vēl vadīt tās sestdien paredzētajā spēlē Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla otrajā spēlē viesos pret Preņu ''Rūdupis''. Informāciju ''Himki'' mājaslapā viņš nosauca kā gluži neatbilstošu patiesībai.

''Krievijas kluba vadība vēlas, lai es sestdien jau vadītu ''Himki'' Krievijas čempionāta spēlē, taču es Tallinā vēlos sarunāt un darīšu visu, lai sestdien vēl vadītu VEF komandu,'' sacīja Kurtinaitis. Sērijā līdz divām uzvarām par iekļūšanu BBL finālturnīrā ''VEF Rīga'' pēc otrdienas uzvaras ir vadībā ar 1:0. ''Un nav tā, ka ''Himki'' būtu klubs bez problēmām. Ja to nebūtu, mani darbā tur neaicinātu.''

''Kad sākām šo sezonu, ar Kurtinaiti vienojāmies - ja būs piedāvājums no kāda Eirolīgas kluba, raudzīsimies no situācijas,'' paskaidroja kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. ''Mēs nekādus īpašus noteikumus līgumā neparedzējām. Sezonas laikā trenerim bija vairāki piedāvājumi, taču Kurtinaitis pie mums nevērsās. Pagājušajā nedēļā viņš beidzot kluba vadību uzrunāja. Domāju, ka šādi piedāvājumi ir vienreiz dzīvē.''

Jaunups pavēstīja, ka visas nianses līgumā ar Butautu, kurš Latvijā ļoti labi zināms no darba bankrotējušajā klubā ''ASK Rīga'', tikšot precizētas jau tuvākajā laikā un tas varētu būt uz atlikušo sezonu plus vēl diviem gadiem. ''No šī brīža Butauts vadīs komandu arī Latvijas basketbola līgā,'' sacīja Jaunups.

46 gadus vecā Butauta pēdējā darbavieta bija Kauņas ''Žalgiris'', bet pirms tam pēc darba beigām ''ASK Rīgā'' viņš strādāja Doņeckas klubā Ukrainā. ''Es vēlējos gadu atpūsties, tomēr nespēju izturēt bez darba,'' atzina ''VEF Rīgas'' jaunais treneris. ''Es ļoti labi zinu Latvijas basketbolu, taču tas, kas bija ar ASK, lai paliek vēsture. Es nevēlos pie tā atgriezties un diskutēt. Atgriežoties darbā Latvijā, ''VEF Rīgas'' ļaudīm es uzticos,'' pastāstīja Butauts.

Viens no galvenā trenera amata kandidātiem bija arī Kurtinaiša asistents un ''VEF Juniora'' galvenais treneris Nikolajs Mazurs, kurš iepriekšējo sezonu pabeidza Latvijas basketbola līgā. ''Viņš ir atbildīgs cilvēks, kurš novērtē savas spējas. Viņam bija motivācija strādāt kopā ar Kurtinaiti un būs motivācija strādāt un mācīties no Butauta,'' norādīja Jaunups.

''VEF Rīgas'' rīkotajā preses konferencē bija ieradušies gan Kurtinaitis, gan Butauts. Abi atzina, ka ir draugi un domubiedri kopš seniem laikiem, kas kopā arī strādājuši un kam ir vienāda spēles filozofija. Kurtinaitis ir pārliecināts, ka Butautam tiek nodota jau izveidota komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi