Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

VEF Rīga Eiropas kausa spēlē Salonikos uzvar PAOK un garantē vietu turnīra otrajā posmā

VEF Rīga otrdien Grieķijas pilsētā Salonikos intriģējošā spēlē līdz pēdējām sekundēm ar 81:76 uzvarēja vietējo PAOK Eiropas kausa grupu turnīra spēlē un garantēja vietu nākamajā posmā, kurā spēlēs labākās 16 komandas.

Otrā B grupas spēlē Maskavas apgabala Himki ar 76:70 uzvarēja Francijas klubu Cholet Basket un finišēs pirmajā vietā grupā. Tieši pret Himki 20. decembrī VEF Rīga tiksies Liepājā pēdējā spēlē šajā turnīra posmā. Piecās spēlēs Himki ir piecas uzvaras, VEF Rīga trīs, bet PAOK un Cholet Basket - pa vienai.

Otrdienas spēlē rīdziniekiem izdevās atgūties no nesekmīga spēles sākuma - 0:8 un vēlāk deviņu punktu deficīta (4:13). Ar Kristapa Janičenoka un Sanda Valtera pūlēm, sekmīgiem trīspunktu metieniem tika panākts lūzums mača gaitā, kad pirmā puslaika beigās ar deviņu punktu (46:37) pārsvaru priekšā jau bija VEF Rīga.

Otrā puslaika sākumā viesi turpināja lādēt grozā tālmetienus un spēja noturēt iniciatīvu izvirzoties pat 12 punktu pārsvarā - 63:51, kad līdz trešās ceturtdaļas beigām atlika minūte un 50 sekundes, taču ļāva mājiniekiem pietuvoties līdz tikai vienam punktam, kad līdz spēles beigām atlika 38 sekundes. Vēlreiz viena punkta pārsvars VEF Rīgai bija 15 sekundes pirms beigām, taču soda metienus pēc tam realizēja gan Janičenoks, gan Kērtiss Miledžs, lai tiktu izcīnīta uzvara šajā ļoti svarīgajā spēlē.

Rezultatīvākais uzvarētāju komandā ar 21 punktu bija Janičenoks. Kaspars Bērziņš un Miledžs izcēlās ar 12 punktiem, bet Antans Kavaļausks guva 11 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. PAOK rindās Markuss Gorī guva 18 punktus.

Eiropas kausa spēle:

* Saloniku PAOK - VEF Rīga 76:81 (21:20, 18:26, 18:17, 19:18)

PAOK: Gorī 18, Gidenss 13+9 AB, Dikudis 11+8 AB, Kalampokis 10, Kaless 9, Stigerss 6, Janakidis 5, Raits 4+5 RP

VEF Rīga: Janičenoks 21, B';erziņš 12, Miledžs 12, Kavaļausks 11+10 AB, Valters 10, Bertāns 5, Perijs 4, Simss 4+7 RP, Keins 2

AB - atlēkušās bumbas; RP - rezultatīvās piespēles

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi