Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

VEF uzvar Nymburk un saglabā cerības iekļūt Eirokausa ceturtdaļfinālā

VEF Rīga basketbolisti otrdien papildlaikā ar 84:80 uzveica CEZ Nymburk klubu ULEB Eirokausa izbraukuma mačā Čehijā, tādējādi turpinot cīņu par iekļūšanu turnīra 1/4 finālā. Lai nodrošinātu vietu izslēgšanas turnīrā, pēc nedēļas Rīgā jāuzveic Riharda Kuksika pārstāvētais Valencia klubs. Ar 21 gūto punktu rezultatīvākais rīdziniekiem bija Dairis Bertāns.

Rezultātu atklāja rīdzinieki pēc Kērtisa Miledža precīzā divpunktnieka. Pēc spēlētām trim minūtēm VEF nonāca iedzinējos ar 6:10, bet tad guva deviņus punktus pēc kārtas (15:10). Spēli savās rokās ņēma pretinieku līderis Simonss, pirmajā ceturtdaļā kopumā gūstot 10 punktus un Nymburk izvirzījās vadībā ar 25:23.

Otrā perioda sākumā VEF panāca neizšķirtu, bet tad Nymburk pilnībā apstādināja Rīgas uzbrukumu, paši izvirzoties vadībā 39:28 četras minūtes pirms puslaika beigām. Atlikušajā laikā lieliski darbojās VEF Rīga, neielaižot vairs nevienu punktu un pietuvojoties līdz 36:39 pēc pirmā puslaika.

Trešo desmitminūti rīdzinieki aizvadīja lieliski, uzvarot to ar 19:9. Pirmajā ceturtdaļas minūtē vefieši rezultātu izlīdzināja pēc diviem Jahoviča soda metieniem, bet tad Bertāns ar tālmetienu izvirzīja Rīgu vadībā. Pirms pēdējām 10 minūtēm +7 rīdziniekiem.

Mājinieki izšķirošo ceturtdaļu sāka ar 8:0 izrāvienu, jau izvirzoties vadībā ar 56:55. Rīdzinieki pirmajās minūtēs pieļāva gandrīz tikpat kļūdu, cik visās 30 pirmajās minūtēs kopā. Ceturtdaļas vidū 59:62 mājinieku labā, viņiem šī ceturtdaļa pagaidām vairāk kā sekmīga (14:4). Turklāt mūsējiem Bērziņš, Jahovičs, Miledžs un Bertāns spēlēja ar četrām piezīmēm. Maikls Lenzlijs ar bumbas triecienu no augšas panāca 66:61 divas minūtes pirms spēles beigām. Vēl pēc minūtes VEF bija tikuši trīs punktus tuvāk (64:66) un iespējas uzvarēt vēl bija pašu rokās. Bertāns realizēja četrus soda metienus pēc Petra Bendas nesportiskās rīcības un izlīdzināja rezultātu - 68:68. Pamatlaiks šādi arī noslēdzās.

Papildlaika sākums aizritēja līdzīgā cīņā (71:71, 73:73), bet nepilnas divas minūtes pirms tā beigām Gatis Jahovičs panāca 77:74. Sandis Valters pievienoja vēl divus precīzus sodiņus un 79:74. Pašā galotnē Valters realizēja vēl vairākus soda metienus un nodrošināja klubam uzvaru nervozajā spēlē ar 84:80.

Pēc nedēļas Rīgā spēle pret grupas līderiem Valencia, kuriem izbraukumā VEF piekāpās vairāk kā pārliecinoši (49:80). Tomēr šobrīd Ramūna Butauta komanda ir nostājusies uz uzvaru takas un šai vienībai ir pa spēkam uzveikt arī spāņus izšķirošajā mačā.

ULEB Eiropas kauss. TOP 16.

CEZ Nymburk - VEF Rīga 80:84 (25:23;14:13;9:19;20:13;12:16)

VEF Rīga: Bertāns 21, Valters 16, Jahovičs 13, Miledžs 12+7 piesp., Zavacks 8+11atl., Kavaļausks 8+7atl., K.Bērziņš 5+9atl., Keins 1, Vene







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi