Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VIDEO: Porziņģim nedaudz pietrūkst līdz triple-double, Knicks viesos pārspēj Lakers

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien NBA regulārā turnīra spēlē izcēlās ar 26 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un septiņiem bloķētiem metieniem, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks vienība viesos ar 118:112 (32:30, 25:26, 27:19, 34:37) pārspēja titulēto Losandželosas Lakers komandu, sagādājot tai sesto neveiksmi pēc kārtas. Savukārt Ņujorka nu uzvarējusi sesto no pēdējām septiņām spēlēm.

Latvietis šajā spēlē realizēja piecus no 11 divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem, kā arī septiņus no deviņiem soda metieniem. Tāpat viņa kontā 12 atlēkušās bumbas un septiņi bloki (atkārtots karjeras rekords) - visi šie rādītāji bija labākais sniegums Ņujorkas rindās. Tāpat latvieša rēķinā divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda un trīs piezīmes.

Kristapam atrodoties laukumā, Knicks guva par 13 punktiem vairāk nekā ielaida. Šis Porziņģim bija sestais double-double šosezon, turklāt ceturtais pēdējās piecās spēlēs.

Ar dažiem retiem izņēmumiem, bet Ņujorka šajā spēlē bija vadībā praktiski visu laiku, pārsvaram dažbrīd pārsniedzot desmit punktu robežu. Pēc puslaika gan viesi bija vadībā vien ar 57:56, tomēr trešo ceturtdaļu uzvarēja ar 27:19, veiksmīgi spēlējot arī atlikušajā laikā un nosargājot uzvaru.

Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Lakers pēc Porziņģa pārkāpuma spēja realizēt tikai vienu soda metienu, pietuvojoties līdz 101:105, tomēr tad piecus punktus pievienoja Ņujorka. Sekoja vēl divi latvieša pārkāpumi īsā laikā, kas ļāva mājiniekiem ar sodiņiem turēt līdzi (107:113). Tas lika Knicks galvenajam trenerim Džefam Hornačekam 76 sekundes pirms pamatlaika beigām saukt savējos uz īsu pārtraukumu. Atlikušajā laikā Lakers tuvāk vairs netika, Ņujorkai svinot uzvaru arī otrajā izbraukuma spēlē šajā sērijā - 118:112.

Porziņģa septiņi bloki

Porziņģim līdzi turēja arī Deriks Rouzs, kurš guva 25 punktus, savukārt 19 uzvarētāju rindās pievienoja Brendons Dženingss. Tikmēr Lakers labā 24 punkti Lū Viljamsasm, savukārt 22 Luolam Dengam.

Pēc šī panākuma Ņujorka ar 14 uzvarām un 10 zaudējumiem Austrumu konferencē pakāpusies jau uz ceturto pozīciju, turklāt identiska bilance ir arī trešajā vietā esošajiem Šarlotas Hornets.

Nākošo spēli Knicks aizvadīs otrdien, kad viesosies pie Fīniksas Suns, bet ceturtdien viesos tiksies ar līgas līderiem Goldensteitas Warriors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi