Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Viktors Lācis specializējies pie Eiropā atzītākā fiziskās sagatavotības trenera

Latvijas Basketbola savienības (LBS) fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis šonedēļ atrodas vizītē pie Itālijas kluba Benetton kolēģa Frančesko Kucolina, lai nedēļu ilgā individuālā apmācībā gūtu pieredzi pie viena no Eiropā atzītākā basketbola fiziskās sagatavotības trenera.

Kopīgo treniņu un individuālās apmācības mērķis ir celt Lāča kvalifikāciju, lai atgriežoties Latvijā viņš varētu dalīties praktiskā pieredzē, semināru un apmācību veidā, ar jaunatnes sporta skolu treneriem, kā arī turpinātu strādāt individuāli ar vīriešu, sieviešu un jaunatnes izlašu spēlētājiem, norādīja LBS.

Kucolins jau 20 gadus strādā par fiziskās sagatavotības treneri basketbola klubos Benetton un Virtus. Viņš ir Padujas universitātes profesors un konsultants sporta trenažieru ražotājiem. Kucolins tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Eiropas basketbola fiziskās sagatavotības treneriem, kurš vada dažādus ar savu arodu saistītus seminārus un praktiskās nodarbības, informēja LBS.

Jau no 24.marta Lācis dosies uz sporta skolām Latvijas reģionos vadīt apmācības vietējiem basketbola treneriem. Plānots, ka jūlijā Kucolins ieradīsies Rīgā, lai kā konsultans piedalītos vīriešu izlases treniņu sākumposmā.

Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Ķestutis Kemzura kopā ar Kucolinu strādāja laikā, kad bija treneris-asistents Benetton kluba vadītājam Deividam Blatam.

"Šīs zināšanas galvenokārt izmantošu, lai dotu ieguldījumu Latvijas jaunatnes basketbolā, sagatavojot jaunos talantus. Laba fiziskā sagatavotība ir būtisks elements jaunajam spēlētājam. Tā ir viena no prioritātēm. Tāpat tas man ļoti palīdzēs labāk sagatavot čempionātiem abas nacionālās izlases," komentējis Lācis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi