Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Biolars/Jelgava iekļūst Baltijas līgas finālā

Biolars/Jelgava vīriešu volejbola komanda sestdien Pērnavā notiekošā Baltijas līgas finālturnīra pusfināla mačā uzvarēja citu pašmāju vienību Poliurs/Ozolnieki un pirmo reizi vēsturē sasniedza finālu.

Jelgavas komanda uzvarēja ar 3-1 (25:14, 25:16, 24:26, 25:21).

Pirmajos divos setos Biolars/Jelgava volejbolistiem piederēja manāms pārsvars, kas viņiem ļāva pa setiem izvirzīties vadībā ar 2-0. Lai gan sākotnēji šķita, ka šis mačs varētu noslēgties trīs setos, Poliurs/Ozolnieki tomēr sasparojās un izrādīja krietni lielāku pretestību jelgavniekiem.

Lai gan Jelgavas komanda trešajā setā tika pie mačbumbas, Ozolnieku klubs to atspēlēja un pēcāk guva uzvaru setā. Arī ceturtajā setā turpinās līdzvērtīga spēkošanās, vadībā esot te vienai, te otrai vienībai, taču izskaņu labāk aizvadīja Biolars/Jelgava, kur līdz ar to sasniedza Baltijas līgas finālu.

Jau vēstīts, ka pirms tam par pirmajiem Baltijas volejbola līgas finālistiem kļuva regulārās sezonas uzvarētāja Parnu vienība, kas pusfinālā ar 3-1 (27:25, 18:25, 25:21, 25:18) pārspēja citu Igaunijas komandu Rakvere, ko pārstāv latvietis Artis Caics.

Caics šajā mačā atzīmējās ar sešiem gūtiem punktiem.

Fināls un spēle par trešo vietu risināsies svētdien.

Kā zināms, Baltijas līgas finālturnīrs Igaunijā notiek jau desmito gadu pēc kārtas. Sacensību uzvarētājs Latvijā noskaidrots tikai pašā pirmajā reizē - 2006.gadā Rīgā par labāko kļuva Poliurs/Biolar spēlētāji no Ozolniekiem.

Savukārt nākamajos gados finālčetrinieka sacensības piecas reizes risinājušās Tallinā, šogad ir trešā reize Pērnavā, bet pa reizei arī Tartu un Kuresārē. Pērn turnīrā triumfēja Tartu Bigbank komanda, kas šogad ceturtdaļfinālā piekāpās Parnu. Tāpat finālturnīru nav spējusi sasniegt seškārtējā turnīra čempione Tallinas Selver, kas ceturtdaļfinālā atzina Rakvere pārākumu.

Kāda no Latvijas komandām bronzu ieguvusi astoņās no desmit sacensību izspēles reizēm, bet augstāk Latvijas vienības nav spējušas tikt kopš otrās sezonas - turnīra pirmajā gadā sacensībās uzvarēja vienība Poliurs/Biolar, bet sezonu vēlāk triumfēja vienība Lāse-R/Rīga. Neviena Latvijas komanda finālčetrinieka turnīrā nav spēlējusi vienīgi 2012. un 2015.gadā, turklāt tās arī ir vienīgās reizes, kad Latvijas komandas nav spējušas iekļūt pirmajā trijniekā. Savukārt divas Latvijas komandas finālturnīrā piedalās pirmoreiz kopš 2010.gada.

Komandas no Jelgavas un Rakveres šogad finālturnīru sasniegušas pirmoreiz vēsturē. Pirms nedēļas izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē Biolars/Jelgava atspēlēja vairākas mačbumbas pret Viļņas Tauras komandu no Lietuvas.

Kā zināms, loģistikas uzņēmums Schenker pēc desmit gadu ilgas sadarbības nolēma pārtraukt Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta atbalstīšanu, tāpēc turnīrs šosezon nodēvēts par Baltijas līgu.

Šosezon Baltijas līgas turnīra formāts nebija būtiski mainījies, turklāt pieauga dalībnieču skaits no Latvijas - nu piecu vietā tās bija sešas, jo pievienojās Jēkabpils Lūši. Tāpat līgas dalībnieku vidu papildināja Tauras vienība, paplašinot čempionātu Baltijas mērogā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi