Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Livonia/Garkalne Baltijas čempionātu iesāk ar teicamu otro puslaiku, bet zaudējumu Baltrex

Svētdien izbraukumā Lietuvas pilsētā Šauļos RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” Baltijas čempionātu regbijā teicami aizvadīja otro puslaiku pret Šauļu “Baltrex” dublieru komandu, uzvarot to ar 22:5, taču pārāk daudz “izlieto” pirmajā puslaikā neizdevās “sasmelt”, tādējādi beigās piekāpjoties lietuviešiem ar 29:50, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājušajā gadā regbija attīstības nolūkos tika uzsākts Baltijas čempionāts, kas pēc ranga ir otrs spēcīgākais aiz Baltijas Top līgas. Tajā piedalās Latvijas un Lietuvas klubi, kuri nespēlē Baltijas Top līgā, kā arī šīs Top līgas spēcīgo klubu, tajā skaitā arī “Livonia”, dublieri jeb otrās komandas. Šogad “Garkalne/Livonia” ir vienā grupā ar Pļuņges “Perkūnas”, “Baltex” dublieriem un Valmieras “Fēniksu”.

Zīmīgi un interesanti, ka šajā nedēļas nogalē “Livonia” ar “Baltrex” sacentās abos līmeņos, proti, gan Baltijas Top līgā, gan arī ar otrajām komandām Baltijas čempionātā. Abos dueļos virsroku ņēma lietuvieši, sestdien Baltijas Top līgā ļoti spraigā spēlē spēcīgāko klubu starpā un dramatiskā izskaņā ar četru punktu starpību 24:20 tomēr uzvaru iegūstot “Baltrex”, kuras otrā komanda svētdien pārspēja “Livonia” otro komandu ar 50:29.

Pagājušajā gadā abas komandas tikās Upesciema stadionā, kur “Sporta punkts/Livonia” izrādīja cienīgu pretestību Šauļu “Baltrex” dublieru komandai, tomēr līdzvērtīgā spēlē piekāpās lietuviešiem ar 5:17. Šogad pirmais puslaiks neaizritēja it nemaz līdzīgi. Spēle iesākās livoniešiem ļoti neveiksmīgi, jo jau pirmajās piecpadsmit minūtēs mājinieki bija guvuši četrus piezemējumus, izvirzoties vadībā ar 24:0. 18. minūtē Mārtiņš Bokišs ar piezemējumu un Dāvis Jaunalksnis parūpējās, lai rezultāts tiktu atklāts arī viesiem – 24:7.

Diemžēl šie bija vienīgie “Garkalne/Livonia” punkti pirmajās 40 minūtēs. Pēc rezultatīvā sākuma, nākamās 15 minūtes rezultāts nemainījās, taču mājinieki pie 24 puslaikā neapstājās, pēdējās septiņās puslaika minūtēs ienesot vēl trīs piezemējumus. Visās trijās reizēs šoreiz precīzs realizācijās bija Grigalaitis, panākot lietuviešu vadību pirms pārtraukuma – 45:7.

Otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs nevienai no komandām neizdevās gūt punktus, taču tad citus apgriezienus ieslēdza livonieši, kuri guva četrus piezemējumus, uz ko mājinieki atbildēja tikai ar vienu. Šie pieci punkti “Baltrex” komandai bija vienīgie otrajā puslaikā, tāpēc otrajās 40 minūtēs “Garkalne/Livonia” bija pārāka ar 22:5 tuvojoties lietuviešiem, taču pārāk lielā starpība pēc pirmā puslaika neļāva atjaunot intrigu, “Baltrex” otrajai komandai svinot uzvaru ar 50:29.

“Ja runājam par puslaikiem, tad tās bija divas absolūti dažādas komandas. Pirmā puslaika pašā sākumā pieļāvām pāris kļūdas, un visa spēle pajuka. Puiši vairāk koncentrējās nevis uz spēli, bet kļūdu meklēšanu tiesnesī,” par spēles sākuma stāsta “Garkalne/Livonia” treneris Vilmārs Sokolovs.

“Veicām pāris pārkārtojums, un viss sanāca. Puslaikā notikušo centāmies aizmirsts. Kā mūsu labākais spēlētās Mārtiņš Bokišs teica pārtraukumā, aizmirstam, kas ir uz tablo, un vinnējam otro puslaiku. To arī izdarījām. Prieks skatīties, kā sanāca otrais puslaiks. Trīs reizes pretinieki bija mūsu laukuma pusē, vienā no tām viņi ienesa. Mēs visu laiku bijām ar bumbu, un sanesām piezemējumus tik, cik sanesām. Bonusa punktu dabūjām,  un tas ir patīkami, ka zaudētā spēlē tik daudz sanesām, lai dabūtu bonusa punktu,” uzsver Sokolovs.

“Jāuzteic noteikti Bokišs, kurš pamodināja komandu  Iedomājos, kā būtu, ja trenētos visi kopā, tad noteikti šāda pirmā puslaika nebūtu,” secina treneris. “Tagad gatavojamies nākamajai spēlei Plunģē. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi