Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Abi Latvijas pludmales volejbolistu pāri uzvar savās apakšgrupās turnīrā Pekinā

Abi Latvijas pludmales volejbola pāri piektdien uzvarēja savās Pekinā notiekošā _Grand Slam _posma apakšgrupās, nodrošinot sev vietu 16 labāko sportistu vidū.

Ar 17.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins J apakšgrupas trešās kārtas mačā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:15) pārliecinoši pieveica Igoru Ernandesu un Hesusu Fanje no Venecuēlas, kuri izlikti ar 32.numuru.

Pirms tam Samoilovs/Sorokins pirmajā kārtā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās vāciešiem Davidam Klempereram un Ērikam Korengam, kuriem turnīrā ticis 16.numurs, bet otrās kārtas mačā negaidīti ar 2-0 (21:14, 21:17) pārspēja olimpiskos čempionus amerikāņus Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru, kas izlikti ar pirmo numuru.

Neskatoties uz vienu piedzīvoto zaudējumu, Samoilovs/Sorokins uzvarēja apakšgrupā un automātiski sasniedza astotdaļfinālu - Latvijas sportisti un amerikāņi izcīnīja pa divām uzvarām, bet pārējie abi pāri izcīnīja pa vienam panākumam.

Zīmīgi, ka pagājušajā nedēļā notikušajā Šanhajas Grand Prix Samoilovs/Sorokins pieveica vāciešus ar rezultātu 2-0 (26:24, 21:19), bet piekāpās olimpiskajiem čempioniem ar 0-2 (12:21, 12:21).

Tikmēr ar 20.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien zaudēja M grupas trešās kārtas cīņā, ar 1-2 (21:16, 21:23, 16:18) smagā cīņā piekāpās austrāliešiem Semam Bēmam un Aizakam Kapam, kuri izlikti ar 29.numuru.

Kā ziņots, pirms tam Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-1 (21:13, 27:29, 15:9) pieveica čehus Petru Benešu un Premislu Kubalu, kuriem turnīrā ticis 13.numurs, un ar 2-0 (23:21, 21:15) pieveica spēcīgos spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Līdz ar to arī Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja savā apakšgrupā un automātiski iekļuva astotdaļfinālā. Šajā grupā pie divām uzvarām tika Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Benešs/Kubals, bet abi pārējie dueti izcīnīja pa vienam panākumam.

Zīmīgi, ka pret Čehijas duetu Pļaviņš/Šmēdiņš pagājušajā nedēļā cīnījās arī Šanhajas Grand Prix, toreiz piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (25:27, 19:21).

Kā ziņots, pirms tam Samoilovs/Sorokins sekmīgi pārvarēja Pekinas Grand Slam posma kvalifikāciju, bet Pļaviņš/Šmēdiņš sacensības sāka no pamatturnīra.

Grand Slam turnīrā 32 pamatturnīra pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlē pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz trešā vieta.
Grupu uzvarētāji automātiski garantē sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Savukārt volejbolistu duetiem, kas apakšgrupā būs palikuši ceturtajā vietā, turnīrs beigsies ar dalītu 25.-32.vietu.
Abiem Latvijas duetiem astotdaļfināla mači gaidāmi sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi