Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Četri ļoti spēcīgi Latvijas kanoe airētāji šogad nacionālajā čempionātā cīnīsies par vienu ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Var gadīties, ka augustā mājās nāksies palikt Riodežaneiro olimpisko spēļu 5. vietas ieguvējam Aleksejam Rumjancevam (att.)

Airētājs Rumjancevs šogad atvieglotā režīmā

Viens no labākajiem Latvijas sportistiem pagājušajā gadā notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija kanoe airētājs Aleksejs Rumjancevs. Rio vilciena vagonā pēdējā brīdī ielēkušais sportists izcīnīja 5. vietu divsimt metru sprintā vieniniekiem. Visi līdz tam labākie rezultāti sportā viņam bija divnieku ekipāžās. Jaunajā olimpiskajā programmā šādas disciplīnas vairs nav, bet pieredzējušais Rumjancevs neslikti pielāgojies jaunajām prasībām.

"Uzreiz pēc olimpiskajām spēlēm man tika veikta pleca operācija. Īstenībā tieši tas pats bija nepieciešams arī vairākiem citiem mūsu sportistiem, jo daudzi bija satraumējušies pēc olimpiskajām spēlēm. Tāpēc šai sezonai sāku gatavoties vēlāk. Citkārt es jau decembrī devos uz pirmajām treniņnometnēm, šogad sāku trenēties tikai februārī, tāpēc varbūt arī nevajadzētu gaidīt tik spilgtus rezultātus, kādi bija iepriekš. Jāatgūst iepriekšējā forma palēnām un uzmanīgi, lai nenodarītu sev pāri. Tāpēc šogad man ir mainījies arī trenēšanās plāns, un šo gadu es trenēšos vieglāk. Pagājušajā gadā vairāk tēmēju uz cīņu par medaļām sacensībās, šogad tas diez vai būs aktuāli," Dienai norādīja Aleksejs Rumjancevs.

Pirmais starts šosezon Pasaules kausa posmos Latvijas olimpietim paredzēts 19. maijā Portugālē, kur tieši tajā laikā Rumjancevam ieplānota treniņnometne. Kā pats sportists norāda, augstu mērķu šajās sacensībās viņam nav. Galvenais būšot pārbaudīt savu tā brīža gatavību, lai zinātu, kurā virzienā strādāt tālāk. Tad redzēšot, kāda ir gatavība – ļoti slikta, slikta vai normāla. "Pēc tam plānoju sevi sagatavot, lai caur Latvijas čempionātu kvalificētos startam pasaules čempionātā, un tur mēģināšu dabūt sezonas labāko formu, uz kādu šosezon būšu spējīgs."

Rumjancevs norāda, ka olimpiskais cikls ir pietiekami ilgs, lai Tokijas spēlēm varētu sagatavoties pilnvērtīgi. "Katru gadu tēmēt tikai uz visaugstākajiem rezultātiem laikam nav pareizi. Mūsu sporta veidā labāk ir pamazām gatavoties olimpiskajam gadam, tāpēc nav, kur skriet. Ceru, ka Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) mani atbalstīs un ka tā nebūs problēma, ja šogad man nebūs tāda rezultāta, kāds nepieciešams, lai saglabātu vietu LOV. Rēķinos, ka ar katru gadu kļūšu aizvien stiprāks un labāks. Plānoju savu vislabāko gatavību sasniegt tieši olimpiskajā gadā. Man vairs nav tāda vecuma, ka katrās sacensībās jāiet uz maksimumu. Pieredze ir, ar to viss ir kārtībā, tāpēc galveno akcentu likšu uz 2020. gadu."

Visu sarunu ar Alekseju Rumjancevu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi