Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Anglijas regbija izlase ar pārliecinošu uzvaru iekļūst pusfinālā

Anglijas regbija izlase sestdien Pasaules kausa (PK) ceturtdaļfinālā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kurā lielu darbu paveica komandas kaptenis Ouens Ferels, bet galvenā favorīte Jaunzēlande izcīnīja prognozēto panākumu pret Īriju.

Anglijas izlase ceturtdaļfinālā ar rezultātu 40:16 (17:9) pārspēja Austrāliju.

Rezultāts tika atklāts 12.minūtē, kad soda sitienu precīzi izpildīja austrālieši, tomēr sešas minūtes vēlāk savu pirmo piezemējumu ienesa Džonijs Mejs, bet īsi pēc tam Ferels bija precīzs realizācijā. Šādu pašu kombināciju abi regbisti atkārtoja arī mača 23.minūtē, panākot 14:3.

Atlikušajā laikā Kristiāns Lealifalo guva vēl sešus punktus, precīzi izpildot soda sitienus, bet Ferels atbildēja ar vienu realizētu soda sitienu.

Otrā puslaika trešajā minūtē pirmo piezemējumu austrāliešiem ienesa Marks Koroibete, bet angļi atbildēja ar to pašu un pievienoja trīs punktus, izpildot soda sitienu (27:16). Aptuveni 30 atlikušajās minūtēs vēl divus soda sitienus precīzi izpildīja Ferels, bet viņa komandas biedrs Entonijs Vatsons ienesa piezemējumu, pēc kura kapteinis guva vēl divus punktus par realizāciju.

Mejam šī bija 50.spēle Anglijas izlasē, bet Ferels atkārtoja valstsvienības rezultativitātes rekordu, izceļoties ar 20 punktiem.

"Bijām vadībā, tāpēc austrālieši rādīja visu, ko mācēja. Vēlējamies aizvadīt maču savā tempā, nevis pielāgoties pretiniekiem. Otrajā puslaikā tas arī izdevās," teica Anglijas komandas kapteinis.

Anglijas jau iepriekš PK ceturtdaļfinālā spējusi uzveikt Austrāliju, iepriekš to paveicot 1995. un 2007.gadā.

Otrā ceturtdaļfinālā galvenā pretendente uz uzvarētāju kausu Jaunzēlande Tokijā ar 46:14 (22:0) apspēlēja Īriju.

Jau ar pirmajām spēles minūtēm hakas iedvesmotie jaunzēlandieši ieguva iniciatīvu, to pārvēršot punktos. Sestajā minūtē rezultātu ar soda sitienu atklāja Ričijs Mounga, bet 14. un 20.minūtē piezemējumu veica Ārons Smits, Moungam iesitot arī abus realizācijas sitienus un rezultātam kļūstot 17:0. Kā vēlāk izrādījās, ar to arī jaunzēlandiešiem būtu pieticis uzvarai.

Puslaiku Jaunzēlande uzvarēja ar 22:0, bet pirmos punktus īri guva tikai otrā puslaika 69.minūtē, kad rezultāts jau bija 0:34. Robijs Henšovs veica piezemējumu un Džoijs Hārberijs iesita realizācijas sitienu. Tas spēles gaitu nemainīja, un Jaunzēlande sekoja Anglijas pēdās, iekļūstot pusfinālā pēc uzvaras ar 46:14.

Rezultatīvākais vīrs laukumā ar 11 punktiem bija Mounga, 10 punkti Smitam, bet īriem rezultatīvākais tā arī palika Henšovs, jo vēl septiņi punkti komandai pienācās par tehnisko piezemējumu.

Svētdien laukumā dosies Velsa un Francija, kā arī mājinieki japāņi un Dienvidāfrikas izlase.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīnām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

papildināta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi