Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Arī LOK vadītāji Vrubļevskis un Fogelis piedalīsies svarīgajā SOK sesijā Kopenhāgenā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadītāji - LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis - nedēļas nogalē Kopenhāgenā piedalīsies XIII olimpiskajā kongresā un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 121. sesijā, kurā nosauks 2016. gada vasaras olimpisko spēļu rīkotājpilsētu un ievēlēs jauno SOK prezidentu.

Gaidāmā kongresa dalībnieki apspriedīs olimpiskās kustības vietu sabiedrībā pašlaik un tuvākajā nākotnē, aģentūru BNS informēja LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne. Tiks izvērtēta sportistu un olimpisko spēļu loma sabiedrībā, īpaši olimpisko ideju izpratne jauniešu vidū, kā arī analizēta olimpiskās kustības struktūra un digitālās revolūcijas ietekme uz sporta attīstību pasaulē.XIII olimpiskais kongress ir konsultatīvs, bet ietekmīgs pasaules sporta forums, kurā piedalās vairāk nekā 2000 delegātu un viesu - SOK locekļi, 205 atzīto nacionālo olimpisko komiteju un daudzu citu starptautisko sporta organizāciju vadītāji, sporta slavenības un politiķi, kas izstrādā sporta attīstības perspektīvu turpmākajiem gadiem.Iepriekšējais olimpiskais kongress notika 1994. gadā Parīzē.Savukārt 2. oktobrī notiks balsojums par XXXI olimpiādes norises vietu. Balsstiesības ir 106 SOK locekļiem, kuriem būs jāizšķiras starp četrām kandidātpilsētām - Čikāgu (ASV), Madridi (Spāniju), Tokiju (Japānu) un Riodežaneiro (Brazīliju).Kopenhāgenā ieradīsies un savas pilsētas atbalstīs ASV prezidents Baraks Obama, Spānijas karalis Huans Karloss, premjerministrs Hosē Luiss Rodrigess Zapatero, Japānas premjerministrs Juko Hatajama un Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva.Paralēli olimpiskās pilsētas izraudzīšanai SOK sesijas laikā 9. oktobrī notiks SOK prezidenta vēlēšanas, kurās izšķirsies, vai tagadējais prezidents Žaks Roge un viņa komanda varēs arī turpmākos četrus gadus turpināt iesākto darbu olimpiskajā kustībā.Uz SOK 121. sesijas un olimpiskā kongresa sarīkošanu 2006. gadā kandidēja arī Rīga. Toreiz LOK vēlmi rīkot minētos pasākumus motivēja ar to, ka Latvijā un Baltijas valstīs, visticamāk, nekad nenotiks olimpiskās spēles. Taču pamats Rīgas izvirzīšanai olimpiskā kongresa sarīkošanai varētu būt Rīgas un Latvijas straujā izaugsme, kā arī fakts, ka 20. gadsimta 30. gados SOK nolēma 1942. gada olimpisko kongresu rīkot Rīgā. Diemžēl olimpiskās ieceres rīdziniekiem izjauca Otrais pasaules karš. Kā iespējamās XIII olimpiskā kongresa un SOK sesijas norises vietas LOK pieteikumā minēja "Arēnu Rīga" un Olimpisko sporta centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi