Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Brāļi Šici pēc Miņina kritiena: trase tiešām ir ātra un sarežģīta

Vistleras trase tiešām ir ātra un sarežģīta, un tā nepieļauj kļūdas.Tā, lūgti komentēt trasi, kur kritienu treniņbraucienā piedzīvojusi arī bobslejista Jāņa Miņina ekipāža, otrdien no rīta LNT raidījumā 900 sekundes teica sudraba medaļas ieguvēji kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici."Mēs uzskatām, ka trasē bija jādod daudz vairāk treniņu visām valstīm, ne tikai Kanādai, jo trase tiešām ir ātra un sarežģīta, un trase nepieļauj kļūdas," teica Andris Šics.

Savukārt Juris Šics skaidroja, ka Eiropā visām trasēm ātrums ir ap 120 km/h, un pēkšņi Kanādā jābrauc ar ātrumu 150 km/h un vairāk. Sportisti nepaspējot adaptēties tik maz braucienu laikā.Vaicāti par atšķirību, braucot ar ātrumu 120 vai 150 km/h, Andris norādīja, ka atšķirība ir jūtama un "acis ir izplestas". "Uztraucies par to, lai nekļūdītos, jo kļūdas var maksāt sāpīgi un bēdīgi," piebilda Juris. Viņi piekrita, ka trase tiešām ir bīstama.Brāļi arī pauda cerību, ka J.Miņinam olimpiskajās spēlēs viss izdosies.

Vaicāti par tālāko, viņi stāstīja, ka priekš viņiem sezona vēl nebeidzas, vēl priekšā ir Latvijas olimpiāde. Iecerēts arī izmēģināt šādus tādus eksperimentus priekš nākamās sezonas. Tāpat viņi iecerējuši izmēģināt nobraucienu, apmainoties vietām.

Brāļi arī norādīja, ka tas, ka viņi ir brāļi, palīdz tādējādi, ka ir vieglāk kontaktēties, ģimene vienmēr ir līdzi un garos izbraucienos ir blakus.

Kā vēstīts, pirmdien treniņbrauciena laikā Vistleras trasē ar četrinieku ekipāžu kritienu piedzīvojis J.Miņins. Pēc garas tikšanās ar 11 komandu kapteiņiem Starptautiskā Bobsleja federācija (FIBT) nolēma veikt trasē izmaiņas. Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis teicis, ka J.Miņins kritis 12.virāžā. "Tā nebija trases vaina, tā bija cilvēcīga kļūda," sacīja treneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi