Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Dainis Dukurs: Sočos var manīt, ka Ravšans un Džamšuts savu roku pielikuši

Atsevišķu objektu celtniecības kvalitāti Sočos var salīdzināt ar populārā Krievijas TV humora šova Naša Russia varoņu Ravšana un Džamšuta meistardarbiem, trešdien intervijā LTV Rīta Panorāmai atklāja Latvijas skeletonistu treneris Dainis Dukurs.

Skeletona komanda Sočos atrodas jau trešo dienu un visi ir iedzīvojušies, pamazām sāk aprast ar apstākļiem, stāsta D.Dukurs. Atšķirībā no iepriekšējām Olimpiādēm, šoreiz esot vairāki jaunievedumi tieši drošības ziņā. Lai gan pirmajā reizē ceļš no lidostas līdz ciematam aizņēmis četras stundas, treneris drošības organizāciju sauc par veiksmīgu. "Braucot no ciemata uz trasi, ar īpašām uzlīmēm tiek aizlīmēti busam logi un durvis - ja tās netiek bojātas, var viegli iebraukt līdz pašai starta vietai un nav jāiet padziļinātas pārbaudes. Tā ir laba lieta, kas šeit strādā." Tāpat daudz drošībnieku manāms visos olimpiskajos objektos, daudzi - arī civilapģērbā. Baltos maskēšanās tērpos ģērbtas personas manāmas pat apkārtējos mežos.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad Sočos norisinājās Pasaules kausa posms skeletonā, tur notikušas pamatīgas izmaiņas. "Vēl 11 vakarā pie mūsu ciemata lēja asfaltu, bet no rīta jau tas bija ieklāts un līnijas uzvilktas. Pa nakti vēl lika ceļiem drošības barjeras, viņi laikam vēl centās padarīt neizdarītās lietas. Bet pacentušies ir godam," uzskata Dukurs, kuram šī ir jau piektā Olimpiāde. "Turīnā arī bija tā, ka pie trases sniegā vēl aiz vada varēja izvilkt fleksi, vēl šādas tādas lietiņas, kas nebija paveiktas līdz galam. Šeit [Sočos] mazliet pieklibo kvalitāte, var redzēt, ka kaut kur arī Džamšuts ar Ravšanu ir pielikuši savu roku. Ir tādas interesantas lietas, kas varbūt citur nav. Tomēr viss ir atrodams un tam var nepievērst uzmanību, mums jādara savs darbs." Latvijas skeletona komanda dzīvo trijās istabās - pa diviem cilvēkiem katrā - un visi ar apstākļiem ir apmierināti. Arī dārgās skeletonu slieces tiek glabātas numuriņos, stāsta D.Dukurs.

Pirmie treniņbraucieni notiks vien trešdienas vakarā, bet otrdien sportisti trasi izstaigājuši kājām. "Ir sagatavots kvalitatīvs ledus. Varbūt ir mazliet aizlieta trase, kas nozīmē, ka ir biezs ledus, mazliet savādāki profili, bet es domāju, ka ledus kvalitāte būs laba."

Daudz iepriekš runāts par to, ka mājinieki varētu mēģināt izmantot kādas savas trases priekšrocības. "Pirmajos 30 metros startā saskaitījām četras laika ņemšanas vietas, par to pajokosim nākošajā treneru sanāksmē. Vēl trasē ir trīs ūdens liešanas sistēmas - karstā, aukstā, bet trešajā ūdens nebija. Pasaulē ir viena sistēma, bet šī ir tāda īpaša vieta, te ir īpaši piestrādāts, tāpēc jāseko līdzi ledus gatavošanai."

Neskatoties uz triumfālo Pasaules kausa sezonu, Latvijas skeletona komanda ļoti labi apzinoties - Sočos viss sākas no jauna. "Jāveic četri stabili braucieni, vēl mazliet veiksmes, un es domāju, ka tas potenciāls ir gana liels, lai sasniegtu labu rezultātu," noslēguma saka treneris.

Skeletona sacensības vīriem (Martins un Tomass Dukuri) notiks 14. un 15.februārī, bet dāmas (Lelde Priedulēna) trasē dosies 13. un 14.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi