Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Daugavas stadionā startēs tradicionālās Rīgas kausu sacensības vieglatlētikā

Otrdien, 5. jūnijā, Daugavas stadionā sāksies starptautiskās sacensības vieglatlētikā Rīgas kausi. To atklāšanas pasākumā plkst. 18.00 piedalīsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, informēja domes pārstāve Dzintra Āboliņa

Šogad Rīgas kausi tiks izcīnīti sešās disciplīnās - šķēpa mešanā vīriešiem un sievietēm, 100 metru barjerskrējienā sievietēm, 100 metru sprintā vīriešiem, tāllēkšanā sievietēm un lodes grūšanā vīriešiem.

Sacensībās piedalīsies pieci Latvijas rekordisti - Madara Palameika, Māris Urtāns, Ronalds Arājs, Aiga Grabuste un Dmitrijs Jurkevičs. Tāpat startēs arī Zigismunds Sirmais, Ainārs Kovals, Laura Ikauniece un Līna Mūze.

Lodes grūšanā vīriešiem Urtānam (personiskais rekords - 21,67 metri) konkurenci sastādīs Islandes sportists Odins Bjerns Torsteinsons (20,22 metri) un Krievijas pārstāvis Maksims Afoņins (19,53 metri).

Tāllēkšanā sievietēm ar Laumu Grīvu (6,85 metri) sacentīsies Uzbekistānas pārstāve Jūlija Tarasova (6,81 metrs), kas ir divkārtēja Āzijas čempione daudzcīņā, un Krievijas sportistes Anna Nazarova (6,89 metri), kura 2010.gada pasaules čempionāta telpās izcīnīja sesto vietu.

100 metru distancē vīriešiem Latvijas rekordists Arājs (10,18 sekundes) centīsies noskriet Lietuvas rekordistu Rītu Sakalausku (10,14 sekundes) un ukraini Dmitrio Ostrovski (10,31 sekunde).

100 metru barjerotajā distancē sievietēm startēs Latvijas rekordiste daudzcīņā Grabuste (13,46 sekundes), Eiropas junioru čempione daudzcīņā Ikauniece (13,98 sekundes), kā arī spēcīgās barjersprinteres no Krievijas - Jekaterina Galicka (12,95 sekundes), Anastasija Solovjova (13,02 sekundes) - un sportistes no Ukrainas, Lietuvas, Somijas.

Šķēpmešanā vīriešiem savu gatavību Londonas olimpiādes spēlēm apliecinās iepriekšējās Olimpiādes medaļnieks Ainārs Kovals (86,64 metri), kā arī pasaules junioru rekordists un Eiropas U-20 čempions Zigismunds Sirmais (84,69 metri) un Ēriks Rags (86,47 metri). Viņiem būs jācīnās vienā sektorā ar Eiropas U-20 vicečempionu no Marcinu Krukovski no Polijas (79,19 metri) un Eiropas U-20 čempionāta ceturtās vietas ieguvēju Rolandu Štrobinderu (75,71 metrs).

Šķēpmešanā sievietēm startēs Latvijas rekordiste Palameika (64,51 metrs), Sinta Kovala-Ozoliņa (60,13 metri) un Eiropas U-20 vicečempione Līna Mūze (60,64 metri), no kurām pēdējās divas centīsies izpildīt Londonas olimpisko spēļu A normatīvu, sacenšoties ar Islandes rekordisti Asdisu Hjalmsdotiru (61,37 metri) un Marinu Novikovu no Baltkrievijas (63,43 metri).

Tāllēkšanā vīriešiem arī paredzama spraiga cīņa, kur Latvijas šī brīža labākie tāllēcēji Elvijs Misāns (8,00 metri) un Jānis Leitis (7,96 metri) centīsies izpildīt Londonas Olimpiādes normatīvu, sacenšoties ar Etiopijas, Baltkrievijas, Ukrainas pārstāvjiem, kā arī spēcīgajiem Krievijas sportistiem Pāvelu Karavajevu (8,08 metri) un Sergeju Mihailovski (8,05 metri).

Augstlēkšanā vīriešiem līdzīgu konkurenci Normundam Pūpolam (2,28 metri) radīs Krievijas, Baltkrievijas, Somijas un Igaunijas augstlēcēji. Savu dalību apstiprinājis arī 2005.gada pasaules čempions Jurijs Krimarenko (2,34 metri).

Tāpat organizatori prognozē interesantu skrējienu 400 metru distancē vīriešiem, kur Latvijas sportistiem Jānim Baltušam un Mārtiņam Začestam konkurenci radīs Gruzijas, Etiopijas, Igaunijas un Krievijas skrējēji.

Sacensībās Rīgas kausi notiks arī divi 100 metru skrējieni neredzīgajiem sportistiem ar pavadoni un vājredzīgajiem, kuros piedalīsies arī divi Latvijas atlēti - Edgars Kļaviņš un Konstantīns Mešalkins, kuri izpildījuši A normatīvu Londonas paraolimpiskajām spēlēm tāllēkšanā.

Pirmo reizi Rīgas kausi notika tālajā 1962.gadā, līdz ar to šogad sacensībām 50 gadu jubileja.
Sacensības sāksies plkst.18, un skatītājiem ieeja stadionā un autostāvvieta būs bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi