Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dukuri pēdējos treniņus pirms Vankūveras aizvada Siguldas trasē

Līdz izbraukšanai uz Vankūveru, ks paredzēta svētdien, galvenais favorīts uz zelta medaļu skeletonā, Martins Dukurs trenējas gan Rīgā, kur tiek aizvadīti fiziskie treniņi, gan traucas lejup pa Siguldas trasi.

''Mums ir divi treniņi dienā. Rīta pusē skrienam ''Daugavas'' manēžā Rīgā, kur trenējam fizisko sagatavotību, bet vakaros braucam ar skeletonu pa Siguldas trasi,'' aģentūrai BNS pastāstīja 2009. gada pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions Martins Dukurs.

Treniņus trasē viņš veic kopā ar savu brāli Tomasu. Abiem olimpiešiem jau viss saplānots līdz skeletonistu startiem, kas Vistleras trasē būs 18. un 19. februārī.

''Atbrauksim Vankūverā, kādu dienu atvilksim elpu pēc pārlidojumiem. Smagu treniņu tur mums noteikti vairs nebūs. Neko jaunu vairs uztrenēt nevarēs - tikai tonusam un formas uzturēšanai,'' sacīja Martins, kurš pastāstīja, ka ar tehniku arī viss kārtībā un problēmu neesot. ''Šo to nomainījām, tādas mazas nianses.''

Pirms četriem braucieniem, kuros tiks dalītas medaļas, paredzēti seši treniņbraucieni 15., 16. un 17. februārī. ''Aklimatizācija nebiedē. Nedēļa ir pietiekami ilgs laiks, lai piemērotos,'' uzskata sportists.

Pēc perfektas līdzšinējās sezonas Martins tiek saukts par galveno favorītu uz zelta medaļu. ''Kaut kādu atbildību jau tas uzliek. Favorīts vai ne, jābrauc un jādara sava lieta. Jāmēģina izdarīt maksimālo. Kāda vieta iznāks, tad jau redzēs.''

Vankūverā brāļiem Dukuriem palīdzēs treneris - abu tēvs Dainis Dukurs, Ivo Pakalns un vācietis Matiass Biedermans, kas pie latviešiem strādā jau kopš 2006. gada Turīnas ziemas olimpiskajam spēlēm. Arī šveiciešu leģenda Gregors Šteli, kurš Vankūverā ieradīsies kā Šveices TV komentētājs, gatavs palīdzēt saviem sadarbības partneriem treniņos.

Martins Dukurs 2006. gadā Turīnā ieguva septīto vietu, bet Tomass 2002. gadā Soltleiksitijā ieņēma 21. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi