Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Džudo zvaigznes cīnīsies Ķīpsalā

Trešdien Rīgā, izstāžu zālē Ķīpsala, norisināsies trešais džudo kluba LIDO rīkotais starptautiskais turnīrs Golden Score, kurā dalībnieki trīs svara kategorijās (līdz 66 kg, līdz 90 kg un virs 90 kg) noskaidros spēcīgākos sportistus. Gana iespaidīgs solās būt balvu fonds — katrs uzvarētājs un viņa treneris saņems 5000 eiro. Sacensības tiek rīkotas par godu džudo kluba LIDO trešajai gadadienai, kā arī kompānijas LIDO 21 gada jubilejai.


Būs arī čempions

Maskavas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Aleksandrs Jackevičs, kā arī Latvijas džudo izlases galvenais treneris Oļegs Baskins turnīram veltītā preses konferencē atklāja, ka šīs starptautiskās sacensības ir svarīgas, lai Latvijas perspektīvākie džudisti varētu redzēt labāko pasaules meistaru cīņas. Tas stimulēs viņus vairāk strādāt un jau tuvākajā nākotnē izcīnīt Latvijai augstākā līmeņa sacensību medaļas.

Oļegs Baskins uzsver, ka Golden Score dod iespēju Latvijas sportistiem sacensties ar pasaules zvaigznēm. Savukārt skatītājiem ir iespēja darbībā redzēt labākos Latvijas džudistus. Tā diemžēl ir reta izdevība.

Stiprs sastāvs

Sacensībās piedalīsies 47 dalībnieki no 13 valstīm. Vēl bez Baltijas valstu džudistiem būs arī sportisti no Krievijas, Vācijas, Uzbekistānas, Grieķijas, Ukrainas un vēl vairākām valstīm. Latviju pārstāvēs arī viens no mūsu olimpiešiem — Jevgeņijs Borodavko. Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Vsevolods Zeļonijs turnīrā nepiedalīsies, jo viņa svara kategorijā (līdz 73 kg) sacensības nav paredzētas.

Skatītājiem būs iespēja klātienē redzēt divus Pekinas olimpisko spēļu medaļniekus. Svara kategorijā līdz 90 kilogramiem piedalīsies šī gada olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Iraklijs Cirekidze no Gruzijas, kā arī sudraba godalgas ieguvējs smagākajā kategorijā (virs 100 kilogramiem) — uzbeks Abdulo Tangrijevs. Viens no sacensību īpašajiem viesiem būs Krievijas bijušā prezidenta Vladimira Putina treneris Anatolijs Rahlins, kurš vadīs meistarklasi bērniem.

Kļūdas nepiedos

Golden Score turnīrs norisinās pēc Starptautiskās Džudo federācijas noteikumiem ar atsevišķiem izņēmumiem. Svarīgākais no tiem ir tas, ka cīņa notiek līdz pirmajai novērtētai kustībai vai piezīmei, kam par godu dots arī sacensību nosaukums — Golden Score. Ja piecu minūšu laikā nevienam neizdodas pretinieku pārspēt, uzvarētāju nosaka tiesneši.

Nav paredzētas gandarījuma cīņas. Sportistiem, kas pirmajās kārtās piedzīvojuši zaudējumu, sacensības ir noslēgušās. Izņēmums ir tikai pusfinālu neveiksminieki, kas piedalīsies cīņā par trešo vietu. Tās ieguvējs un viņa treneris saņems 1000 eiro katrs.

Dalībnieki Rīgā ieradīsies otrdien, kad vēl bez akreditācijas notiks arī preses konference, svēršanās un izloze. Sacensības sāksies trešdienas vakarā plkst.19, bet jau 21.30 notiks uzvarētāju apbalvošana. Par ieejas biļeti jāšķiras no 10 latiem, taču organizatori sola krāšņu šovu, kurā sev tīkamas lietas atradīs gan vīrieši, gan sievietes, gan bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKLIS


Aleksandrs Jackevičs, Džudo kluba LIDO sporta direktors

Iesaku nākt uz sacensībām, jo tas ir vienīgais augsta līmeņa turnīrs Latvijā. Viena no retajām izdevībām klātienē redzēt mūsu labākos sportistus. Pat Latvijas čempionātā ne vienmēr piedalās visi labākie. Turnīra sportiskais līmenis būs augsts, jo tajā piedalīsies 18 džudistu, kuri ieguvuši medaļas Eiropas un pasaules čempionātos. Piedalīsies 13 valstu pārstāvji, arī spēcīgākie vietējie džudisti. Būs arī krāšņs šovs ar akrobātiem, vingrotājiem un lāzeriem.

***

VIEDOKLIS

Oļegs Baskins, Latvijas izlases galvenais treneris

Turnīrā piedalīsies visi labākie Latvijas sportisti piedāvātajās svara kategorijās. Lielākās cerības tiek liktas uz Jevgeņiju Borodavko un Denisu Kozlovu, kuri varētu pacīnīties arī par vietu uz goda pjedestāla, lai gan dalībnieku sastāvs ir ļoti spēcīgs. Nedomāju, ka turnīra specifiskie noteikumi dos priekšrocības kādam no sportistiem, jo apstākļi visiem būs vienādi. Protams, speciāli gatavojamies, taču to dara arī citi. Ļoti svarīga būs koncentrēšanās katrā cīņā. Borodavko vēl priekšā ir svarīgs starts Eiropas U-23 čempionātā, kas novembrī notiks Zagrebā. Arī šim turnīram gatavosimies ļoti nopietni.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi