Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ekmanis: Puiši raujas cīņā, esam gatavojušies ļoti nopietni

Latvijas bobslejisti olimpiskajai sezonai gatavojušies ļoti nopietni un ir apņēmības pilni parādīt savu labāko sniegumu, intervijā LTV _Rīta Panorāmai _otrdien sacīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) viceprezidents Zintis Ekmanis

Jau šajā nedēļas nogalē Kanādas pilsētā Kalgari sākas jaunā bobsleja un skeletona sezona. "Es pavadīju puišus uz Kalgari un redzēju viņiem acīs tādu pozitīvu spīdumu," saka Ekmanis. "Puiši raujas cīņā, esam gatavojušies ļoti nopietni. Man vienmēr pirms sezonas ir nervozitāte, ko pārējie rādīs un kā būs, bet, godīgi sakot, labāk novērtēt varēs tad, kad komanda atgriezīsies Eiropā."

Uz Ziemeļameriku, kur līdz decembra vidum Kalgari, Pārksitijā un Leikplesidā norisināsies sezonas pirmie trīs posmi, devušās šobrīd labāko bobsleja pilotu Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa vadītās ekipāžas. Ekmanis atzīst, ka nedaudz uztraucas par tikai 20 gadus veco Ķibermani, kuram visas šīs trases būs jaunas.

Tikmēr trešais pilots Uģis Žaļims brauks Eiropas kausā. Ja viņš regulāri tiks pie augstām vietām, nekas neiespējams neesot arī trīs Latvijas ekipāžu dalība Olimpiādē, uzskata Z.Ekmanis. Atlase Sočiem ilgs līdz 19.janvārim.

Treniņnometnē visas vasaras un rudens garumā pastrādāts nopietni. "Puiši katram vingrinājumam pieiet ar ļoti lielu nopietnību, trenējas ar vislielāko atdevi un atbildību," pozitīvās tendences uzskaita LBSF viceprezidents.

Olimpiskajā sezonā vēl lielāku lomu kā citkārt spēlē tehnika - kamanas, slieces. Ekmanis uzskata, ka ar to viss pagaidām ir kārtībā: "Kamanas ir uzlabotas, mazliet pārveidotas, un jau treniņnedēļā Sočos pārādīja sevi no labākās puses. Šajā jautājumā varu būt optimists."

Pēc Ziemeļamerikas sezona turpināies Eiropā, kur no 30.decembra līdz 26.janvārim notiks četri posmi Vinterbergā, Sanktmoricā, Īglsā un Kēnigzē (Eiropas čempionāts). Olimpisko spēļu bobsleja sacensības sāksies 5.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi