Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

FOTO: 1000 skrējēju svelmē bauda Dzegužkalna reljefotās takas

Ceturtdienas vakarā ar otro posmu un atkal ļoti lielu dalībnieku skaitu Dzegužkalnā turpinājās populārā skriešanas seriāla “Izskrien Rīgu” jubilejas desmitā sezona. Vīriešiem 10km uzvarēja pirmo posmu izlaidušais Andrejs Dmitrijevs, kurš jūnija sākumā startēja Eiropas čempionātā bezceļa skriešanā kalnā, bet sievietēm vēlreiz labākā bija Anita Siliņa, kura uz šo posmu maratona titulam bija pievienojusi arī uzvaru Latvijas čempionātā 10 000m, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Biedrības “Piedzīvojumu sacensību apvienība” sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un Intervals.lv rīkotajam “Izskrien Rīgu” jūnija mēnesī norisinājās jau otrais posms, šoreiz skrējējiem viesojoties Dzegužkalnā, izbaudot vienu no kalnainākajiem seriāla posmiem. Trasi kā allaž veidoja Latvijas rekordists Dmitrijs Serjogins, kurš tāpat kā Siliņa pēdējo sešu nedēļu laikā ir uzvārējis gan Latvijas čempionātā maratonā, gan 10 000m.

Lai arī lielais karstums ap 32 grādiem dažus dalībniekus piespieda palikt mājās, tomēr arī otrajā posmā bija sanākuši ļoti daudz skriešanas interesentu. Kā allaž sacensības atklāja bērnu grupas, kas kopumā pēc vecuma bija piecas – sākot ar 2020. gada un vēlāk dzimušajiem un beidzot ar 12 gadus veciem skrējējiem. Bērnu grupās kopā startēja pāri par 250 skriet gribētāju, bet visās distancē kopā bija ap tūkstoti dalībnieku. Pirms starta dalībniekus uzrunāja olimpiete, piecu Eiropas čempionātu finālturnīru dalībniece basketbolā un daudzkārtējā Latvijas čempione Gunta Baško, kurai startēja atvase un arī radinieki un kura izteica apņemšanos gatavoties maratonam.

Otrā posma norises vieta – Dzegužkalns – “Izskrien Rīgu” atgriezās pēc gada pārtraukuma, jo iepriekšējo reizi Iļģuciema skaistajā parkā skriešanas entuziasti tur pulcējās 2022. gada augustā. Dalībniekiem bija iespējas arī baudīt saldējuma kokteiļus, burbuļtēju, “Baltais” jogurtus, sieriņus, krēmus un veldzēties ar “Magnesia” ūdeni, kas šoreiz šādā karstumā bija ļoti pieprasīts.  

10km pāri par 200 dalībnieku vidū Latvijas čempionātu medaļnieks vismaz trijos sporta veidos Andrejs Dmitrijevs svinēja pārliecinošu uzvaru, atkārtojot 2022. gada panākumu Dzegužkalnā. Līdz ar to Dmitrijevu ģimenei trīs godalgas, jo Andreja abi dēli – Ivans un Majs, kuri labi spēlē futbolu un ātri skrien, bērnu grupās bija attiecīgi pirmajā un otrajā vietā. Pagājušajā gadā “Stirnu bukā” 88km garajā Vilka distancē trešo vietu ieguvušais Alvis Danovskis finišēja otrais, bet trijnieku noslēdza pirmā posma uzvarētājs Dainis Limanāns, kurš jūnija vidū ceturto reizi finišēja otrais prestižajā un grūtajā “Vilkaču maratonā”.

Sievietēm konkurentēm cerības neatstāja labā formā esošā Anita Siliņa, vēlreiz esot pirmajai.  Pirmajā posmā trešo vietu ieguvusī Diāna Liepiņa šoreiz bija par pozīciju augstāk, bet trijnieku noslēdza Krista Ozoliņa.

5km, kur startēja ap 400 dalībnieku, pirmās un trešās vietas ieguvēji bija tie paši, proti uzvarēja Latvijas čempionātu medaļnieks vieglatlētikā Andrejs Bānis, bet trešais finišēja daudzkārt “Stirnu bukā” uzvarējušais Ģirts Viļumovs. Pa vidu abiem otro vietu ieguva Kristaps Brics. Sievietēm pirmā posma otrās vietas ieguvēja Diāna Stolniece šoreiz svinēja uzvaru, aiz sevis atstājot šobrīd vienu no vadošajām šķēršļu skrējējām Kristīni Vāveri un “Stirnu bukos” sprinta etapu meistari Gitu Gedrovicu, kurai panākumi arī rogainingos jeb orientēšanās sacensībās.

Bērnu grupā garāko 750m distanci visātrāk veica Hugo Celms, kurš spraigā cīņā par 0,2 sekundēm apsteidza Maju Dmitrijevu, bet no meitenēm atkal pārliecinoši pirmā bija Antra Jūlmane.

“Izskrien Rīgu” dalībnieku vidū bija gan dažādu sporta veidu pārstāvji, kā arī dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki, kā, piemēram, dīdzējs, pasākumu vadītājs un aktīvs skrējējs Toms Grēviņš, Satversmes tiesas tiesnesis Jānis Neimanis un pazīstamais advokāts, savulaik daudzkārtējais Latvijas čempions sporta dejās Māris Vainovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi