Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gulbim beidzot izdodas pārvarēt 2.kārtas barjeru

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis ceturtdien iekļuva Tokijā notiekošā ATP World Tour 500 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā. Cīņa ar argentīnieti Huanu Monako (31.vieta ATP rangā) tika pārtraukta otrajā setā.

Ar šo uzvaru Gulbis ir pārtraucis 14 mēnešus ilgo neveiksmju sēriju: kopš pagājušā gada augustā notikušajām Pekinas olimpiskajām spēlēm Gulbis turnīros nespēja tikt tālāk par otro kārtu.

Pirmo setu Gulbis iesāka ne visai veiksmīgi - viņš sāka servēt, taču zaudēja punktu. Tomēr pēc brīža viņš zaudēto atguva un panāca 2:2. Seta turpinājumā Gulbim bija ievērojams pārsvars un viņš svinēja uzvaru ar 6:3.

Nākamajā setā Gulbis bija vēl pārliecinošāks. Pēc zaudētā pirmā geima Gulbis trīs reizes lauza pretinieka servi un izvirzījās vadībā ar 4:1. Tad pretinieks paziņoja, ka pārtrauc cīņu. Iemesls pagaidām nav zināms.

Ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar francūzi Žo-Vilfrīdu Congu (2.), kas otrās kārtas spēlē ar 4:6, 6:2 un 6:2 pieveica savu tautieti Rišāru Gaskē.

Gulbis jau pirms nedēļas tikās ar Congu Bangkokas turnīrā. Spraigajā cīņā Gulbis zaudēja ar 7:6(3), 6:7(4) un 6:7(2).

Jau vēstīts, ka Tokijas turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 6:4 un 6:4 pārspēja čehu Radeku Štepaneku, kuram turnīrā bija sestais numurs.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnījis 90 reitinga punktus un 25 750 ASV dolārus (vēl 20 punktus viņš nopelnīja par kvalifikācijas turnīra pārvarēšanu). Ja viņam izdosies iekļūt pusfinālā, kas būs Gulbja karjeras līdz šim labākais panākums ATP turnīros, latvietis nopelnīs 180 punktus un vairāk nekā 55 000 ASV dolāru.

Turnīra prēmiju fonds ir 1,226 miljoni ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi