Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Hūshovds pirmais sasniedzis Tour de France posma finišu Barselonā

Pieredzējušais norvēģu sprinteris Tūrs Hūshovds (Cervelo Test Team) ceturtdien finišēja pirmais Tour de France sestajā posmā, izcīnot uzvaru spraigā finiša spurta cīņā.

Šajā posmā sportisti veica 181,5 garu braucienu, kura finišs bija Spānijas lielpilsētā Barselonā. Brauciena laikā brīžiem bija lietains, ceļš bija slapjš un notika vairāki kritieni. 

30 kilometrus pirms finiša no lielās grupas aizmuka pieredzējušais brits Deivids Milars (Garmin-Slipstream) un iekrāja ievērojamu pārsvaru. Taču lielā grupa nepadevās - jo tuvāk bija finišs, jo enerģiskāk sekotāji ķēra bēgli. Pēdējais kilometrs jau bija klāt, kad britu riteņbraucējs tika noķerts.

Beigās finiša izšķirošā spurta galvgalī izvirzījās četri riteņbraucēji. Īstajā brīdī izšķirošo izrāvienu veica Hūshovds un finišēja pirmais. Sekoja spānis Oskars Freire Gomess (Rabobank), viņa tautietis Hosē Rohass (Caisse d'Espargne) un vācietis Geralds Cioleks (Milram).

Kopvērtējumā izmaiņas nenotika. Līderis ir šveicietis Fabians Kančelara, turpat seko amerikānis Lānss Ārmstrongs.

Piektdien sportisti veiks pirmo pamatīgo kalnu posmu - 224 km garo braucienu no Barselonas līdz Androrai. Distances laikā ir viens pirmās, divi trešās un viens ceturtās kategorijas kāpums, taču distances finišs būs augstākās kategorijas kāpuma galā 2240 m virs jūras līmeņa augstumā. Pēdējos 10,6 km sportisti veiks pa ceļu ar 7,1% stāvumu (augstumu starpība vairāk nekā 700 m).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi