Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Iedzīvotājus aicina uz patriotisko Lāčplēšu krosu

Līdz šim Patriotisma mēnesis – novembris Rīgā tika atzīmēts, organizējot dažādus koncertus, kultūras un piemiņas pasākumus, bet šogad pirmo reizi tiks organizēts arī sportisks pasākums, kas notiks jau 11. oktobrī, informē Rīgas domē.

Iedzīvotāji aicināti pieteikties krosam, izvēloties savām spējām atbilstošāko distanci un aizpildot pieteikuma anketu pasākuma oficiālajā interneta vietnē: www.lacplesiem.lv

„Lāčplēsis ir tautas varonis, kam līdzināties vēlas daudzi. Šī ir tā iespēja katram apliecināt savu patriotismu, parādīt savu spēku un izturību. Tā kā šo patriotisko pasākumu atbalsta Rīgas dome, tad, aicinot krosā piedalīties ikvienu, skriesim arī paši. Skriesim par Latviju!” stāsta Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, aicinot ikvienu aktīvi piedalīties skrējienā.

Lāčplēšu kross būs atraktīvs, saliedējošs un aizraujošs skrējiens, kur trasē dalībniekiem būs ne tikai jāskrien pa asfaltu un meža taciņām, bet arī jāpārvar dažādi veiklības un spēka elementi, kas piemēroti pilsētvidei un Biķernieku trases infrastruktūrai.

„Sabiedrībā skriešana šodien ir kļuvusi ļoti populāra. Lielākoties mēs skrienam pa asfaltu ierastās distances, proti, 10 km, pusmaratonu vai maratonu un piedalāmies dažādās skriešanas sacensībās visā Latvijā. Mūsu ideja šoreiz ir atdzīvināt visiem tik ļoti labi pazīstamo un mazliet aizmirsto skriešanas veidu – krosu. Tā ir skriešanas disciplīna, kurā ir pieejami dabiski šķēršļi. Lāčplēšu krosā to būs pietiekami daudz un ļoti interesanti,” atklāj organizatoru pārstāvis Juris Kokainis.

Šis pasākums paredzēts pilnīgi visām vecuma grupām, ikviens var izvēlēties kādu no septiņām piedāvātajām starta ieskaites grupām. Vecāki, vecvecāki ar bērniem, mazbērniem līdz 11 gadu vecumam aicināti piedalīties Ģimeņu skrējienā, kur būs jānoskrien 400 metru distance un jāpārvar daži līšanas, kāpšanas un lēkšanas šķēršļi. Savu dalību tieši šajā distancē apstiprinājis arī 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu trešās vietas – bronzas medaļas pludmales volejbolā ieguvējs Mārtiņš Pļaviņš: „Es labprāt piedalīšos Ģimeņu skrējienā kopā ar savām meitām. Sacensību grafiks šosezon ir bijis diezgan saspringts, tādēļ visu savu brīvo laiku pēc iespējas vairāk cenšos pavadīt kopā ar savu ģimeni. Šī būs lieliska iespēja izdzīvot ko jaunu, gūt pozitīvas emocijas un, ja tā pavisam godīgi, ar mazu bērnu uz rokām 400m noskriet jau nebūs tik grūti.”

Skolēni līdz 14 gadiem varēs piedalīties Kadetu skrējienā, bet pusaudži līdz 17 gadiem - Jauniešu skrējienā gan individuāli, gan komandās. Pieaugušie, kuri ikdienā sporto, aicināti piedalīties Pieaugušo skrējienā, bet tie, kuriem skriešana vairāk ir hobijs un to dara prieka pēc, var iesaistīties Tautas skrējienā.

Lāčplēšu kross būs ne tikai sportisks pasākums, tajā dalībniekiem un apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās patriotiska rakstura radošajās darbnīcās un citās Lāčplēša tēla cienīgās aktivitātēs.

Sīkāka informācija mājas lapā; www.lacplesiem.lv. Pieteikties „Pieaugušo skrējiena” individuāliem dalībniekiem, „Tautas skrējienam” un „Ģimeņu skrējienam” varēs arī 11. oktobrī, reģistrēšanās laikā, bet pārējie aizpildīt pieteikuma anketu varēs tikai līdz 10. oktobra plkst. 17.00.

Skrējienu par Latviju Lāčplēšu kross rīko Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un biedrība Par stipru Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi