Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Jānis Šmēdiņš: Nedrīkstējām norakt otra Latvijas dueta izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā

“Ja atstātu viņus divos setos uz desmit punktiem, tad noraktu viņu iespēju tikt ārā no grupas,” Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš pēc Pasaules čempionāta priekšsacīkšu pirmās spēles, kurā viņš kopā ar Aleksandru Samoilovu ar 2-1 (18:21, 21:17, 15:12) pieveica Tomu Šmēdiņu un Ruslanu Sorokinu, atzinās, ka priekšplānā virzītas kopīgās Latvijas sportistu intereses. Līdzīgi pirmajā dienā rīkojās arī vienā apakšgrupā ielozētie brazīlieši. 

Jāņem vērā, ka brāļi Šmēdiņi, Samoilovs un Sorokins šosezon ikdienā trenējas kopā, aizvadot kopēju treniņnometni Ēģiptē un arī treniņos darbojoties kopā. Izloze lēma, ka Latvijas duetiem jāspēlē vienā priekšsacīkšu grupā, turklāt jātiekas jau pirmajā kārtā. Ja kāds no duetiem būtu izcīnījis pārliecinošu uzvaru, zaudētājiem ievērojami saruktu izredzes tikt izslēgšanas turnīrā. Tas gan nenozīmē, ka cīņas laukumā nebija, taču abas komandas paturēja prātā uzdevumu, turklāt šādā spēlē bija papildus iespēja izmēģināt dažādus spēles elementus, pierast pie laukumiem un tīkla – iepriekšējā dienā treniņiem katrai komandai bija atvēlēta vien pusstunda. 

Toms Šmēdiņš bija gandarīts par komandas parādīto spēli aizsardzībā, taču izēla to, ka atkal nav izdevies pietiekami daudz aizsardzībā pacelto bumbu pārvērst sekmīgos uzbrukumos. “Kad Saša [Samoilovs] ar Kreili [Jāni Šmēdiņu] labāk izceļ šīs bumbas, tāpēc izveido labākus pretuzbrukumus,” sacīja T. Šmēdiņš. Pietrūkusi precizitāte cēlienos un arī blokā pārāk daudz bumbu izgājušas cauri rokām. Viņš gan atzina, ka minimālais uzdevums, nezaudēt ar lielu starpību, ir izpildīts, lai gan arī šoreiz, kā ikvienā cīņā, T. Šmēdiņš un Sorokins spēlējuši uz uzvaru. 

Toma jaunākais brālis Jānis uzsvēra, ka izšķirošajos brīžos viņam ar Samoilovu izdevies labāk nospēlēt blokā un aizsardzībā, tāpēc arī spēles likteni izdevies izšķirt savā labā. “Kopumā labi, ka tā bija pirmā spēle. Gan mums, gan viņiem bija iespēja iespēlēties. Pretiniekus redzējām uz blakus laukuma. Rīt [trešdien] ies vaļā pa nopietnam,” norādīja Jānis.

Abiem brāļiem šī bija pirmā savstarpējā oficiālā spēle tik augstā līmenī. “Žēl, ka tā sanāca tieši pasaules čempionātā. Būtu kaut vai Pasaules kausā, būtu mazāk sāpīgi, taču ir, kā ir. Darījām visu, lai palīdzētu viens otram tikt ārā no grupas,” Dienai teica J. Šmēdiņš. Abi brāļi atzina, ka nav jau tā, ka spēles laikā visi pretinieki vienādi. Arī tāpēc, ka viens otru viņi ļoti labi pazīst, labi zina, kur un kā otrs sitīs. 

Trešdien abi F grupā esošie Latvijas dueti atkal laukumā dosies vienlaicīgi. Tiesa, katrs savā kortā. Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pulksten 14 pēc Latvijas laika spēlēs pret austriešiem Danielu Milneru un Jirgu Vuclu, bet Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins blakus kortā spēlēs pret holandiešiem Dānu Spijkersu un Kristiānu Varenhorstu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi