Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Japāna sola sarīkot no dopinga brīvas olimpiskās spēles

Ja Japānas galvaspilsētai Tokijai tiks piešķirtas tiesības rīkot 2020.gada vasaras olimpiskās spēles, tās būs antidopinga paraugsacensības, sola japāņu amatpersonas. 

Ārkārtīgi precīzās analīzes modernākajās laboratorijās un sabiedrības noraidošā attieksmes pret ķīmiskiem stimulatoriem Japānai dod līderību sacensībā par dopinga izskaušanu sportā, uzskata japāņu amatpersonas. 

"Japāna ir pasaules līderis antidopingā, un mēs esam lepni par pasaules augstākajiem medicīniskās aprūpes standartiem valstī. Japāna turpinās būt priekšplānā, veicot antidopinga aktivitātes, un 2020.gadā mēs ceram piedāvāt no dopinga tīra sporta paraugspēles kā izcilības mantojumu visā pasaulē," paziņojis Japānas Olimpiskās komitejas viceprezidents Masato Mizuno. 

Daudzus gadus ilgušās antidopinga cīņas pazinēji piekrīt Mizuno teiktajam. 

"Tā ir taisnība, ka Japāna analīžu veikšanas jomā jomā ir viena no spēcīgākajām valstīm pasaulē," uzskata Starptautiskās Olimpiskās komitejas biedrs kanādietis Diks Pounds, kurš bijis pirmais Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) prezidents. Viņš piebilda, ka problēmas šajā sakarā varētu būt Spānijai, kura arī cer uz olimpisko spēļu rīkošanu 2020.gadā, taču šis faktors nebūšot izšķirošais. 

WADA statistika liecina, ka pērnā gada Londonas olimpiskajās spēlēs gan pirms, Olimpiādes, gan tās laikā dopinga lietošanā pieķerti vairāk kā simts sportisti. 

Saskaņā ar Japānas Antidopinga aģentūras datiem šajā valstī kopš 1997.gada atklāti vien 40 aizliegto stimulējošo vielu lietošanas gadījumi. Salīdzinājumam - ASV, kur ir tikai aptuveni divreiz vairāk iedzīvotāji, 2012.gadā vien atklāti 37 dopinga gadījumi. 

To, kurā pilsētā - Turcijas galvaspilsētā Stambulā, Spānijas galvaspilsētā Madridē vai Tokijā - tiks rīkota Olimpiāde, vairāk nekā simts SOK biedru izlems šā gada 7.septembrī Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi