Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kam šampanietis, kam sviedri

Beiguši spēlēšanu KHL čempionātā, Rīgas Dinamo spēlētāji divējādi izbauda pēcsezonu austrumu frontē. Kamēr viena daļa hokejistu trešdienas vakarā ar līdzjutējiem veldzējās atmiņās par veiksmīgo sezonu, citi tajā pašā laikā lēja sviedrus Latvijas čempionāta pusfināla spēlē pret ASK/Ogre.

Sadalījums divās nometnēs, no vienas puses, ir loģisks — sezonu turpina spēlētāji ar tā dēvētajiem divvirzienu līgumiem. No otras puses, pamatots ir jautājums — vai līguma noteikumi ir taisnīgākais kritērijs spēlētāju sadalījumam? Gados jaunie aizsargi Kristaps Sotnieks un Guntis Galviņš sezonas laikā parādīja stabilitāti un asā konkurencē no Dinamo sastāva izstūma tādus pieredzējušus spēlētājus kā Atvars Tribuncovs un Agris Saviels. Pirms sezonas Dinamo treneri, šķiet, nopietni nerēķinājās ar pirmās maiņas uzbrucēju Ģirtu Ankipānu un arī Aigaru Ciprusu, kuri visu sagatavošanās posmu pavadīja kopā ar Rīgu-2000 un tikai sezonas gaitā ar sniegumu laukumā pierādīja savu piederību KHL līmenim. Tomēr, par spīti augšupejošai tendencei, tagad Ankipāns un Co turpina spēlēt, bet, piemēram, Aleksejs Širokovs jau bauda atvaļinājumu.

Rīgas-2000 treneris Haralds Vasiļjevs pēc piektdien piedzīvotā neizteiksmīgā 1:3 zaudējuma ASK/Ogre apelēja pie spēlētāju morālajām vērtībām. Galvenajās līnijās Vasiļjevam ir taisnība — ja reiz esi profesionālis un izgāji uz ledus, tad arī apliecini kvalifikāciju! Tā ir, bet aizvainojuma kamols nekad nav bijis panākumus stimulējošs faktors. Arī Dinamo prezidentam Viesturam Koziolam principā ir taisnība, kad viņš pēc piektdienas spēles Rīgas-2000 ģērbtuvē sarīkoja bargu audzināšanas stundu. Vienīgi iznāk neliels paradokss — ASK/Ogre barjeras nepārvarēšanas gadījumā tika piedraudēts ar algas neizmaksāšanu, taču par naudas nesaņemšanu gan nav jāuztraucas tiem, kuri sezonu jau ir beiguši un no kuriem daži nav bijuši ne par mata tiesu labāki kā uz Rīgu-2000 nosūtītie. Viena komanda, viens likums visiem?

Arī Latvijas čempionāta nolikuma sastādītājiem derētu pārvērtēt kritērijus patiesi spēcīgākās hokeja komandas noteikšanai. Ja reiz Baltkrievijas čempionātā spēlējošie četri Latvijas klubi cīņā par medaļām iesaistījās tikai no pusfināla, kāpēc beigu stadijā vietu neatvēlēt arī Rīgas Dinamo? Tādā gadījumā arī atkristu diskusijas par tēmu, kuram Latvijas klubam jāspēlē Čempionu līgā. Esmu pārliecināts, ka agri vai vēlu šāda iespēja tiks dota Dinamo, ja vien komandai būs lemts pastāvēt arī pēc pieciem gadiem.

Un vēl kāds paradokss. Pieņemsim, ka Rīga-2000 būtu izcīnījusi čempionu titulu vietu spēlēšanai Čempionu līgā. Eiropas laukumos tad izietu ne jau tie, kuri marta beigās svīda laukumā, bet gan tie, kuriem tika dota iespēja baudīt šampanieti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi