Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kamaniņbraucējs Rubenis šosezon pats startēs mazāk, vairāk palīdzēs citiem

Godalgām bagātākais Latvijas kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis, neatmetot domu piedalīties savās piektajās olimpiskajās spēlēs, šosezon nolēmis pats startēt mazāk, bet vairāk palīdzēt citiem.

"Kad runāju ar komandas vadību par to, kas būtu labākais ar ko šosezon varētu palīdzēt, tad viena doma bija par to, ka es varētu palīdzēt ar padomu kā mehāniķis un treneris. Uz to arī likām lielāku uzsvaru. Taču šosezon nobraukšu arī pāris pasaules kausa posmus un pasaules čempionātu. Pilnu sezonu [kā braucējs] es neplānoju," aģentūrai BNS pastāstīja Rubenis.

"Arī agrākajos gados bijām šādu sadarbības modeli mēģinājuši, taču šogad uz to tika nolemts likt lielāku uzsvaru, lai palīdzētu pacelt komandas kopējo līmeni."

Rubenis 2006. gadā Turīnā kļuva par pirmo neatkarīgās Latvijas sportistu, kurš izcīnījis medaļu Ziemas olimpiskajās spēlēs - bronzu. Viņam pieder arī divas pasaules čempionātu godalgas – sudrabs 2003. gadā Siguldā un bronza 2004. gadā Nagano.

Patlaban Rubenis trenējas kopā ar pārējiem Siguldā un novembra otrajā pusē gatavojas braukt uz treniņiem Altenbergas trasē Vācijā, kur februārī notiks pasaules čempionāts. Viņš palīdzēs arī jaunajiem kamaniņu braucējiem, kas nākamā gada janvārī gatavojas Insbrukā piedalīties pirmajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs. Ar jauniešiem Rubenis šoruden jau bija kopā treniņos Lillehammerē.

Jaunajā sezonā Rubenim ir jauna tehnika. "Ir uzbūvētas pavisam jaunas kamanas, vien dažas daļas palikušas no iepriekš pagatavotajām. Kādas tās būs, to varēs pateikt tikai pēc pirmajiem pasaules kausa posmiem. Citas mērauklas īsti nav," spriež braucējs.

Nākamo – 2014. gada Soču Ziemas olimpisko spēļu laikā Rubenim būs 35 gadi, kas gan kamaniņu braucējiem nav nekāds vecums.

"Šobrīd sirds saka, ka vēlētos braukt Sočos, taču vai tam būs būt - tas lai paliek "rītdienas" ziņā," nogaidošs ir sportists.

"Domāju, ka nākamajā sezonā viņš jau par visiem 100 procentiem gatavosies Soču olimpiskajām spēlēm," uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi