Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kivlenieks astotajā vietā pēc Pasaules kausa sacensību pirmā brauciena

Latviešu kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks atrodas augstajā astotajā vietā pēc Oberhofas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas piektā posma pirmā brauciena.

Pirmo braucienu Kivlenieks veica 43,847 sekundēs, kas liek no līdera Fēliksa Loha no Vācijas atpalikt par 0,342 sekundēm. Labāko pieciniekam latvietis zaudē 0,041 sekundi, bet savu tuvāko sekotāju apsteidz vien par 0,004 sekundēm.

Pārējie trīs Latvijas pārstāvji Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš un Riks Kristens Rozītis seko viens aiz otra no 21. līdz 23.vietai, līderim zaudējot ap 0,6 sekundēm. Kopumā sacensībās piedalās 31 sportists.

Otrajā vietā 0,029 sekundes aiz Loha seko viņa tautietis Andijs Langenhans, bet trešais ir vēls viens Vācijas pārstāvis Ralfs Paliks, līderim zaudējot 0,213 sekundes.

Otro braucienu vīri aizvadīs plkst.14.10 pēc Latvijas laika.

Kivleniekam, Dārzniekam, Rozītim un Mauriņam pamatsacensībām izdevās kvalificēties pēc Sprinta kausa.

Kopvērtējumā vīriem pārliecinošs līderis ar 463 punktiem ir iepriekšējo trīs sezonu kopvērtējuma uzvarētājs Lohs, bet Kivlenieks un Mauriņš ar attiecīgi 71 un 59 punktiem ieņem 25. un 27.vietu. Dārznieks ar 43 punktiem atrodams 30.pozīcijā, bet Rozītis ar 27 punktiem ieņem 37.vietu.

Kā ziņots, pirms tam sestdien šajā posmā brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu divnieku sacensībās, lai arī pēc pirmā brauciena viņi atradās trešajā pozīcijā, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās 12.vietā.

Posma noslēgumā svētdien risināsies dāmu sacensības un komandu stafete.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām sprinta sacensībām, kuros gūtie punkti tiek skaitīti Pasaules kausa vērtējumā. Šī gada ievadā sezona līdz februāra un marta mijai turpinās Eiropā, savukārt sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi