Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kopus cūka nebarojas?

ASK Rīga nav pirmais un diezin vai būs pēdējais Latvijas basketbola klubs, kam finansiālu problēmu dēļ neizdodas īstenot dibināšanas brīdī lolotos labos nodomus. Taču šī neveiksme ir īpaša, ņemot vērā Rīgas oficiālās varas savulaik aktīvo iesaistīšanos slavenā zīmola atdzīvināšanā. Turklāt solot ne tikai krāšņu izklaidi Arēnas Rīga apmeklētājiem, bet arī mērķtiecīgu rūpi par lielās basketbola piramīdas pirmo stāvu iemītniekiem — bērniem un jauniešiem.

Nesanāca, un nupat pēdējās optimisma paliekas zaudējuši pat tie kluba vadības oficiālie un neoficiālie pārstāvji, kuri vēl pirms nedēļas pieļāva iespēju izrāpties no apmēram miljons latu dziļās parādu bedres.

Uz jautājumu: "Kurš vainīgs?" atbilžu variantu sanāk daudz. Attaisnojošu iemeslu neizdarībām — droši vien arī. Piemēram, G.Šēnhofa minētie tēvzemieši varētu atgādināt, ka parādu astes vilkušās līdzi jau no jaunajiem laikiem. Turklāt tieši JL savulaik projekta pamatā ielika bumbu ar laika degli — Aizsardzības ministrijas dāsno finansējumu (stāsts par armijas pienākumu atbalstīt jauniešu sportošanu zaudēja aktualitāti brīdī, kad Latvija atteicās no obligātās karaklausības). Savu dubļu piku savstarpējā kašķī varētu piemest "darītāji" no TP, kuri bija manāmi Arēnas Rīga tribīnēs uzvaru brīžos, bet jau sen smīkņājot par politisko konkurentu iestigšanu purvā. Un kur tad vēl LPP/LC gandarījums par konkurentu smago izgāšanos uz pašu favorīta Barona fona...

Pirms gadiem sešdesmit kolhozu dibināšanas laikā uz Sibīriju neaizsūtītie zemnieki padomju kārtības entuziastiem lūkojuši iestāstīt, ka kopus cūkas nebarojoties. Nelīdzēja. Taču ASK Rīga nepilnus četrus gadus garā vēsture lieku reizi apstiprina, ka nebarojas gan.

Loģiski izveidojusies niša tukša nepaliek pat pēc lielākajām neveiksmēm. Arī groza bumbas kuluāros jau tiek ieskicētas dažādas attīstības vīzijas atkarībā no 6.jūnija vēlēšanu iznākuma. Taču ASK Rīga gadījums pret "politisko basketbolu" liek izturēties ar pastiprinātu piesardzību. Šajā laukumā svēts nav nedz "Eiropā atpazīstamais zīmols", nedz "rūpes par mūsu bērniem".

Par laimi, maz ticams, ka Rīga varētu kļūt par Ventspili vai Minsku, kur "viens vīrs visus var nostādīt miera stājā". Tāpēc loģiskākais ceļš galvaspilsētā būtu privāto klubu attīstība par basketbola entuziastu idejām, enerģiju un naudu.

Savukārt politiķi savu ieguldījumu varētu dot, izstrādājot un ievērojot skaidri definētus kritērijus, saskaņā ar kuriem klubi var pretendēt uz budžeta atbalstu. Ja nezinat — vaicājiet igauņiem. Viņiem šāda sistēma darbojas jau sen.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi