Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Kubietis Lopess kļūst par pieckārtēju olimpisko čempionu grieķu-romiešu cīņā

Kubietis Mihains Lopess otrdien Parīzē svara kategorijā līdz 130 kilogramiem kļuva par pieckārtēju olimpisko spēļu uzvarētāju grieķu-romiešu cīņā.

41 gadu vecais Lopess kļuvis par pirmo sportistu olimpisko spēļu vēsturē, kurš vienā sporta veida disciplīnā uzvarējis piecās Olimpiādēs pēc kārtas. Tāpat kubietis ir pirmais cīkstonis, kurš ticis pie pieciem olimpiskajiem zeltiem.

Par olimpisko čempionu Lopess smagākajā svara kategorijā grieķu-romiešu cīņā kļuvis visās Olimpiādēs kopš 2008.gada Pekinas spēlēm. Viņš ir arī pieckārtējs pasaules čempions un pieckārtējs Panamerikas spēļu uzvarētājs.

Pēc uzvaras Parīzes olimpisko spēļu finālā Lopess savus sporta apavus novietoja cīņas paklāja vidū, simboliski noslēdzot savu sportista karjeru.

Jau ziņots, ka kubietis finālā ar 6:0 pieveica čīlieti Jasmani Akostu, kurš savai valstij izcīnīja pirmo medaļu vēsturē kādā no cīņas sporta veidiem.

Bronzas medaļu izcīnīja ķīnietis Mens Lindže, kurš ar 5:2 pārspēja ēģiptieti Abdellatifu Mohamedu, un irānis Amins Mirzazade, kurš ar 4:0 pieveica Azerbaidžānas sportistu Salahu Šariati.

Tikmēr svara kategorijā līdz 60 kilogramiem Parīzes olimpisko spēļu zeltu izcīnīja Japānas cīkstonis Keničiro Fumita.

Tokijas spēļu sudraba laureāts Fumita finālā ar 4:1 pieveica ķīnieti Cao Ļiguo, bet bronzas medaļas izcīnīja Kirgizstānas sportists Žolamans Šaršenbekovs, kurš ar 3:1 pieveica irāni Mehdi Mohsenu, un Ziemeļkorejas (ĶTDR) pārstāvis Seungs Ri, kurš ar 8:0 pārspēja venecuēlieti Raiveru Rodrigesu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi