Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kur izeja no bēdu lejas?

Kam lai tagad tic: pesimistam ("Nekad nav tā, ka nevar būt sliktāk…") vai optimistam ("Ja ir pavisam slikti, kļūs arvien labāk!")?

Latvijas futbola klubiem Eirokausu sezona beidzās agri un ar gaužām trūcīgu pienesumu valsts reitinga groziņā. FK Ventspils — savāca sešus punktus, Liepājas metalurgs — četrus, bet Olimps palika sausā. Un ko tur daudz varēja gribēt, ja pirms Eirokausiem komanda (tas tomēr nav klubs!) nevis pastiprinājās, bet pavājinājās.

Liepājas metalurgs otrajā kārtā bez variantiem zaudēja Rumānijas Vaslui. Par šādu klubu Latvijā bija dzirdējuši tikai cītīgākie interesenti. Tomēr pēdējos gados Rumānijas futbols akumulē lielu naudu. Vaslui bija no citas svara kategorijas, un pat Liepājā nebija ko likt pretī.

Vienīgais šīs vasaras sasniegums ir FK Ventspils ļoti cienīgā pretošanās norvēģu Brann. Ļoti iespējams, ka tikai karstasinīgā gruzīna Zuraba Mentešašvili noraidījums aizlika kāju priekšā ventspilnieku cerībām uzspēlēt ar Marseļas Olimpique. Agonizējošās FK Rīga iekļūšanu nu jau mirušā Intertoto kausa trešajā kārtā nevajadzētu pārvērtēt, ja līdzi nācis zaudējums Īslandes Fylkir savā laukumā, ja īru Bohemians tika pārspēts tikai pateicoties izbraukumā gūtiem vārtiem, ja sešās spēlēs klubs tikai divreiz uzvarēja un vienreiz spēlēja neizšķirti.

Tāds laikam ir Latvijas futbols, kas uzskatāmi atspoguļojas arī LMT Virslīgas spēļu tribīnēs — gandrīz kā pie Toričelli. Publika pazīst drēbi. Ar ērtiem sēdekļiem, jumtu virs galvas un pat bezmaksas alu vairs nepietiek. Gribas redzēt labu spēli, kādu klubi nav spējīgi piedāvāt. Kāpēc? Uz šo jautājumu atbilde jāmeklē visiem — no LFF prezidenta līdz stadiona sētniekam. Bez demagoģijas par cīņu ar narkotikām utt. Skumjākais, ka neredz cerību stariņu un stagnācijas metastāzes plešas plašumā. Zaudē futbols un tie, kas šo spēli joprojām patiesi mīl.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi