Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Labāks starts dotu 100% pārliecību, ka medaļa ir aizsniedzama

Vienu mēnesi pirms Vankūveras olimpiskajām spēlēm Jānis Skrastiņš raksturoja situāciju bobsleja apritē un ieskicēja medaļu kandidātus. Pirms četriem gadiem Turīnā Skrastiņš bija Latvijas izlases galvenais treneris, pēc tam atgriezās strādāt ASV izlasē.Kāda ir gaisotne bobsleja sabiedrībā?Saspringta, olimpisko spēļu tuvums jūtams ik uz soļa.

Tods Hejs izkritis no aprites, Aleksandram Zubkovam pagalam neveicas, traumas apsēdušas Vācijas bobslejistus - gan jau līdz Vitslerai vēl būs pārsteigumi.**Kādu amatu ieņem ASV izlasē?**Oficiāli skaitos assistant coach (tulk. - galvenā trenera palīgs). Amerikas izlasē ir izveidota viena vienota komanda, kurā ir gan vīrieši, gan sievietes. Pārsvarā konsultēju trasē braukšanas niansēs.**Cik medaļu jāizcīna ASV bobslejistiem?**Četriniekos jābūt zeltam, divniekam jāiekļūst trijniekā, un medaļai jābūt arī dāmu konkurencē. Plāns visai iespaidīgs.**Stīvens Holkombs laikam arī ir pretendents numur viens uz zeltu…**Jā, pilnībā piekrītu. Pagaidām Andrē Langem neveicas, tikai Altenbergā viņš nospīdēja. No vāciešiem gan būs jāuzmanās.**Jānis Ķipurs nosauca piecus, Jānis Miņins sešus pretendentus uz medaļām četrinieku konkurencē. Tie seši būtu Holkombs, Rašs, Lange, Ivo Riegs, Miņins un Zubkovs.**Pie medaļu pretendentiem es pieskaitītu arī krievu Dmitriju Abramoviču. Viņš pagaidām brauc pārliecinošāk par Zubkovu. No pretendentu pulka es neizslēdzu arī mājinieku Pjēru Lidēru. Labs starts ir Džona Napjēra ASV otrajai ekipāžai.**Kur vēl ir rezerve Miņina četriniekam?**Starta ieskrējienā. Katrā braucienā vajadzētu nomest nost četras vai piecas sekundes simtdaļas. Vistlerā četru braucienu summā tā jau būtu pusotra vai divas desmitdaļas. Ļoti iespējams, ka šādā intervālā arī sarindosies spēcīgāko sešnieks. Labāks starts dotu arī simtprocentīgu pārliecību, ka medaļa ir reāli aizsniedzama.**Vai ātrajā un bīstamajā trasē startam tik tiešām ir liela nozīme?**Starta ieskrējiens jebkurā trasē ir svarīgs. Piekrītu, ka Vistlerā notikumi var attīstīties dramatiski. Pēdējos treniņos divnieks jau attīstīja ātrumu 149-150 kilometru stundā. Četriniekos ātrums būs vēl lielāks. Es pat pieļauju tādu scenāriju, ka organizatori pirms mačiem apzināti nelaistīs trasi, lai samazinātu bīstamības faktoru. Īpaši jāuzmanās pārejā no 12. uz 13.virāžu. Tajā vietā ir krituši gandrīz visi bobsleja dūži. Olimpiskās bobsleja sacensības patiešām solās būt intriģējošas.**Ar tehnisku jaunradi līdz olimpiādei kāda ekipāža var pārsteigt?**Domāju, ka ne. Visi gan turpina meklēt labāko variantu. Ivo Riegs šosezon jau nomainījis trīs četriniekus. Man šķiet, ka pēc tehniskajiem meklējumiem Zubkovs jau ir izmisumā. Kamanas neslīd, bet ieguldīta liela nauda. Vācieši gan varētu uzlabot savu tehniku.**Miņins teic, ka viņam Vistleras trase patīk…**Olimpiskajā trasē viņš tiešām labi braucis. Ja starts būs līmenī, tad arī būs augsta vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi